Hem SKOLNIVÅEFTERGYMNASIAL UTBILDNING De är Handelshögskolans nya inkubatorbolag

De är Handelshögskolans nya inkubatorbolag

Publicerat av: Redaktionen

 Sedan starten 2001 har totalt 170 bolag gått igenom inkubatorprogrammet som idag huserar totalt 20 bolag.

Nu antas fyra nya bolag till programmet; Maison Fortunée, NewGlue, VOI Technology och Washaway.

I SSE Business Labs namnkunniga antagningskommitté, som avgör vilka företag som antas till inkubatorn, sitter Sebastian Siemiatkowski, Katarina Martinson, Cristina Stenbeck, Sebastian Knutsson, Mikael Schiller och Lars Strannegård.

De är Handelshögskolans nya inkubatorbolag– SSE Business Lab har gjort en resa från att vara en plats för studenter på Handels att utforska nya idéer, till en hub där studenter sitter sida vid sida med serieentreprenörer och alumner som har många års arbetslivserfarenhet bakom sig, säger Julia Delin, tf vd för SSE Business Lab.

Jag är stolt över att välkomna våra nya bolag till SSE Business Lab. De står för precis den typ av nytänkande och kreativitet som vi vill främja och vi ser fram emot att stödja dem på deras framtida tillväxtresor.

SSE Business Labs primära målgrupp är Handelshögskolans alumner som drivit företag tidigare eller arbetat i några år. Även ett antal studenter klarar de höga krav och det tempo som krävs för att platsa i inkubatorn. SSE Business Lab erbjuder dessa entreprenörer en bra plats att arbeta på, tjänster från partnerföretag som Vinge, Deloitte och JKL, samt kopplar ihop entreprenörerna med rådgivare, investerare och talanger som finns i nätverket till SSE Business Lab.

– Entreprenörskap är en av hörnpelarna för Handelshögskolan och därför är SSE Business Lab fundamentalt viktigt. SSE Business Lab finns till för entreprenörer med anknytning till Handelshögskolan under hela livet. Handelsalumner som startar företag som tex. Klarna, iZettle, King och Kry bidrar otroligt starkt till svensk konkurrenskraft, säger Lars Strannegård, rektor Handelshögskolan i Stockholm.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>