De arrangerar världens första globala robot-parad för barns rättigheter
Hem TEKNIK De arrangerar nu världens första globala robot-parad för barns rättigheter

De arrangerar nu världens första globala robot-parad för barns rättigheter

Publicerat av: Redaktionen

Under samma helg som den Internationella Barndagen anordnar Hello World!

tillsammans med Teknikföretagen och innovationshuset Epicenter världens första parad för barnens rättigheter, utförd av robotar som barnen själva byggt med skräp och programmerat rörelsen på.

Hello World! är en ideell förening som driver ett after-school program med kostnadsfria aktiviteter för att främja teknikintresset bland barn och unga och att på sikt attrahera fler till tekniska utbildningar och yrken.

”Att bredda bilden av teknik och koppla tekniken till andra områden som intresserar barn och unga är helt rätt”, säger Elin Östblom, ansvarig för ungdomskommunikation på bransch- och arbetgivarorganisationen Teknikföretagen.

”Eftersom ungas drivkrafter skiljer sig åt är bredden av aktiviteter som Hello World! erbjuder viktig. Teknik genomsyrar hela vårt samhälle och då är det avgörande att alla känner sig välkomna och inkluderade i teknikens värld”, fortsätter Elin.

Lördagens event går under namnet Kids Hack Day, med temat “Kids Voices” och är en familjedag, öppet hus och ett globalt koncept med sina rötter i Stockholm där första eventet ägde rum år 2013. Arrangörer från städer över hela världen har nu gått samman efter pandemin för att arrangera 2 stående events per år, första i samband internationella barndagen (20e November) och andra under Earth Day (22a April). Systerorganisationer liknande Hello World! från Philadelphia, Mumbai och Sarajevo kommer att hålla i sina egna Kids Hack Day events och är uppkopplade på länk med varandra så att barnen från de deltagande städerna tillåts interagera med varandra.

De arrangerar världens första globala robot-parad för barns rättigheter“Vi gör detta för att vi tror på kraften att inspirera och stärka barn och unga i deras tro på sig själva och vad de är kapabla till att skapa. För med programmering och digitalt skapande är allt möjligt. Barnen som kommer till oss får ett stärkt kreativt självförtroende och en egenmakt som gör att de kan ta kontroll över sin egna framtid, på riktigt”, säger Carl Bärstad, initiativtagare till Kids Hack Day och partneransvarig på Hello World!

Eventet sker på plats hos Epicenter Stockholm, ett innovationshus med visionen att stärka den Svenska innovations- och entreprenörs-kraften.

”Allt vi gör på Epicenter gör vi för att stärka Sveriges egna innovationskraft för att driva en positiv förändring i samhället för framtida generationer. Det innebär fler nya innovationer, fler arbetstillfällen och fler entreprenörer. Kids Hack Day vill vi självklart vara en del av då framtidens entreprenörer finns bland dagens barn. Deras röster vill vi ha ständigt närvarande hos Epicenter”, säger Ellen Bjerkehag, Head of Community på Epicenter.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>