Klarar du matematiken i årets högskoleprov?
Hem PEDAGOGSNACK Klarar du med matematiken i årets högskoleprov?

Klarar du med matematiken i årets högskoleprov?

Publicerat av: Redaktionen

Mattecentrums volontärer har nu släppt sina lösningsförslag på de kvantitativa delarna av helgens högskoleprov samt konstruerat ett tillhörande quiz.

Detta är vårt sätt att lyfta mattedelarna och därmed vikten av goda matematik-kunskaper. In och testa dina kunskaper!

Tusentals personer runt om i Sverige skrev i söndags högskoleprovet. Högskoleprovet består till hälften av den kvantitativa matematiska delen, och nivån på provet testar kunskaper på grundskolenivå samt gymnasiet upp till nivån Matte 1 (tidigare Matte A). Det står alltså för femtio procent av den allmänbildning som efterfrågas till högre utbildning. Ändå är det ytterst sällan som media presenterar den kvantitativa delen utan många väljer år efter år att lyfta ordförståelsen.

Klarar du matematiken i årets högskoleprov?”Goda matematik-kunskaper är avgörande för framtiden, både för individen och för samhället, i grunden handlar det om att utveckla sin förmåga till problemlösning. Att vi återigen är snabbt ute med lösningsförslag och quiz är vårt sätt att lyfta matematiken, och jag är så stolt över hur snabbt våra volontärer och medarbetare levererade detta” säger Ellen Eriksson, Generalsekreterare, Mattecentrum.

Är du nyfiken på hur många rätt du hade haft på Högskoleprovets kvantitativa delar? Testa dig själv här.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>