Hem NYHETER Den nya Skolstartstjänsten gör det enklare

Den nya Skolstartstjänsten gör det enklare

Publicerat av: Redaktionen

Sektor barn- och utbildning slopar alla blanketter för kontaktuppgifter och samtycken vid start på förskola och skola.

Nu lanseras den digitala Skolstartstjänsten där vårdnadshavare enkelt uppdaterar kontaktuppgifter och samtycken för sina barn­ – till alla verksamheter inom sektor barn- och utbildning.

Sektor barn- och utbildning har drivit utvecklingsprojektet Skolstartstjänsten för att digitalisera inhämtning av kontaktuppgifter och samtycken. Arbetet med Skolstartstjänsten har skett i samarbete leverantören för lärplattformen Vklass.

Den nya Skolstartstjänsten gör det enklare

Bild: Jesper Anhede. Begränsade rättigheter.

Målsättningen med att digitalisera inhämtningen av kontaktuppgifter är att göra det enklare i alla led. Genom att lämna uppgifter digitalt i Vklass slipper vårdnadshavaren antalet blanketter som tidigare har skickas med hem i samband med skolstart.

Det ökar också kvaliteten och minskar den interna administrationen, men framförallt ska vårdnadshavare bara behöva lämna uppgifterna en gång.

Vid varje läsårsstart kommer vårdnadshavare få en påminnelse i Vklass om att se över sina uppgifter och uppdatera samtycken.

När man en gång har lämnat sina uppgifter finns de kvar i Vklass den tid barnet finns inom sektor barn- och utbildnings alla verksamheter. Även om barnet byter skola och när det byter stadie. Under läsårets gång kan vårdnadshavare också enkelt gå in och ändra kontaktuppgifterna vid behov.

För vårdnadshavare som inte kan eller vill använda den digitala lösningen finns blanketterna kvar som alternativ.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>