Hem NYHETER Internet – en självklarhet för 00-talisterna

Internet – en självklarhet för 00-talisterna

Publicerat av: Redaktionen

00-talisterna är den första generationen som aldrig levt utan internet.

Kommande generationer är alla födda med internet – alltså de elever du möter i ditt klassrum. Hur hanterar du det?

Idag kom rapporten Svenskarna och internet som ges ut av Internetstiftelsen varje år. Mycket spännande läsning för internetnördar och alla som vill få koll på hur våra vanor faktiskt ser ut och utvecklas.

Ungas nätvanor

Internet – en självklarhet för 00-talisterna

Nästan alla studenter googlar, och var fjärde bebis (0-12 månader) är internetanvändare enligt sina föräldrar. Alla under 26 år tittar på Youtube och en stor majoritet använder sociala medier. Att titta på video är också ett sätt att befästa nya kunskaper och ett medium dagens elever är vana vid. Med våra digitala läromedel kan du enkelt använda filmer i din undervisning.

Lyssna

Att lyssna på innehåll från internet ökar allt mer, både när det gäller poddar, nätradio och ljudböcker. Varför inte hänga på trenden genom att låta eleverna lyssna på texterna i våra läromedel?

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>