Hem NYHETER Sundsgymnasiet blir Sveriges första inkubatorskola

Sundsgymnasiet blir Sveriges första inkubatorskola

Publicerat av: Redaktionen

Som den första skolan i Sverige och bland 500 skolor internationellt, beviljas Sundsgymnasiet plats i Microsofts nya ”Showcase School Incubator program”.

Målet är att starta en förändringsresa mot bland annat utvecklat lärande och högre måluppfyllelse.

– Vi är väldigt glada att ha blivit beviljade detta och att jobba för att våra elever ska få ännu bättre digitala lärmiljöer och våra pedagoger en ännu bättre modern digital arbetsmiljö. Det kan vara alltifrån bedömningsunderlag till digitala anteckningsböcker, säger Josef Holmqvist, biträdande rektor på Sundsgymnasiet.

Sundsgymnasiet blir Sveriges första inkubatorskola 3

Målet med deltagande i inkubatorprogrammet är att starta en långsiktig förändringsresa inom fyra olika områden – Ledarskap för förändring, Intelligenta miljöer för lärande, Utvecklat lärande och Resultatuppföljning.

Att vara en inkubatorskola innebär en utvecklingsresa med Microsoft som stöd där Sundsgymnasiet under ett till två år har siktet inställt på att bli en internationell Showcase-skola. Detta ger en kvalitetsstämpel för vår skola där utveckling och lärande går hand i hand.

– Sundsgymnasiet har redan kommit långt i digitalisering men vår ambition i denna satsning är att de digitala miljöerna blir mer integrerade och kompletterar varandra på ett mer användarvänligt sätt. Det är väldigt spännande att ta del av detta globala koncept som hjälper oss att bygga ett digitalt ekosystem där vi kan rationalisera våra digitala processer och få ut en ökad kvalitet till en lägre arbetsinsats, säger Jonas Frankel rektor på Sundsgymnasiet.

– Det finns all anledning att vara stolt över möjligheten att delta i ett globalt sammanhang som detta, som dessutom svarar mot Sundsgymnasiets uppdrag att samverka med näringslivet och där digitalisering är grundläggande i en modern kunskapsskola, avslutar Gustav Schyllert, utbildningsnämndens ordförande.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>