Hem EFTER PLUGGET Stockholms universitet nytt medlemsföretag i Studentbostadsföretagen

Stockholms universitet nytt medlemsföretag i Studentbostadsföretagen

Publicerat av: Redaktionen

Stockholms universitet är det senaste medlemsföretaget i landets branschorganisation för studentbostäder.

Kopplingen mellan utbildning och bostad tar därmed ytterligare ett steg i rätt riktning.

– Vi ser att bostäder blir mer och mer viktigt för lärosäten, framförallt som konkurrensmedel på den internationella utbildningsscenen. Med den bakgrunden välkomnar vi Stockholms universitet varmt in i föreningen och nätverket, säger Erica Sjölin, medlemsansvarig på Studentbostadsföretagen.

Stockholms universitet nytt medlemsföretag i StudentbostadsföretagenStudentbostadsföretagen har länge jobbat för att stärka banden mellan bostad och utbildning. Stockholms universitet är branschorganisationens femte medlem med direkt koppling till ett lärosäte, och de ser framför sig ett utbyte för att främja den lokala marknaden som präglas av tydlig brist.

– Vi ser fram emot ett ytterligare utbyte av kunskap och erfarenheter i studentbostadsfrågan, som här i huvudstaden är särskilt tillspetsad, säger Mia Andersson, chef för Sektionen för bostadsförsörjning på Fastighetsavdelningen vid Stockholms universitet.

Om Stockholms universitet
Stockholms universitet grundades 1878 och är ett av Europas ledande universitet i en av världens mest dynamiska huvudstäder. 70 000 studenter, 1 800 doktorander och drygt 5 000 medarbetare är verksamma inom de naturvetenskapliga och humanvetenskapliga områdena. Stockholms universitet blockförhyr runt 500 studentbostäder till internationella studenter och forskarstudenter.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>