Distansundervisning även för klass 8B på Pitholmsskolan
Hem KOMMUNER Distansundervisning även för klass 8B på Pitholmsskolan

Distansundervisning även för klass 8B på Pitholmsskolan

Publicerat av: Redaktionen

På grund av att en så pass stor andel av eleverna i åk 8B på Pitholmsskolan är frånvarande, med koppling till Coronaviruset, är det organisatoriskt svårt att bedriva verksamheten.

Distansundervisning även för klass 8B på Pitholmsskolan

Distansundervisning även för klass 8B på Pitholmsskolan

Därför beslutar nu förvaltningschef Malin Westling att tillfälligt stänga undervisningen i skolans lokaler för klass 8B. Beslutet gäller under perioden 7-12 maj.

Elevernas undervisning kommer i stället att genomföras genom distansundervisning. Beslutet kan komma att förlängas om situationen så kräver.

– Vi gör även den här åtgärden för att motverka ytterligare spridning på skolan. Vi förstår att det kan skapa oro när vi måste fatta snabba beslut, men vi har tidigare sett att tillfälliga omställningar i andra skolor har gett bra resultat, säger Malin Westling skolchef i Piteå kommun.

Tidigare idag torsdag beslutades om distansundervisning för klass 8B på Porsnässkolan mellan den 6-12 maj.
Även den tillfälliga stängningen av Kullenskolan förlängs till och med i morgon den 7 maj.

Skolan är samhällsviktig verksamhet

Förskola och skola är samhällsviktig verksamhet och kommunens uppdrag är att säkerställa att verksamheten kan pågå så långt det är möjligt. Regeringen är tydlig med att det är viktigt att alla elever får sin utbildning tillgodosedd även i den här extraordinära situationen.

– Vi befinner oss i en mycket speciell situation och enligt vår utbildningsminister ska skolan vara det sista vi stänger och det första vi öppnar. Utifrån det kan verksamheten snabbt behöva ställa om behovet uppstår. Vi är tacksamma om vårdnadshavare meddelar skolan vid bekräftad smitta av Covid-19, för att vi snabbt ska kunna fatta nödvändiga beslut, säger Malin Westling.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>