Distansundervisning i Kävlinge kommuns skolor
Hem NYHETER Distansundervisning i Kävlinge kommuns skolor med anledning av den smittspridning kring covid-19

Distansundervisning i Kävlinge kommuns skolor med anledning av den smittspridning kring covid-19

Publicerat av: Redaktionen

Med anledning av den smittspridning och oro som råder kring covid-19 har Kävlinge kommuns Utbildningsnämnd beslutat att alla kommunens skolor går över till distans från och med imorgon, den 21 december.

– Det har varit en väldigt kort och snabb utveckling gällande smittspridningen och det finns utmaningar i att ställa om snabbt, som vi hoppas att alla har förståelse för.

Det berör ju många verksamheter, mycket personal samt både skolskjuts och måltidsservice, säger Camilla Mårtensen, ordförande i Utbildningsnämnden.

Respektive skola och rektor kommer att informera vårdnadshavare om hur upplägget för tisdagens julavslutning ser ut.

– Det är mycket tråkigt att vi inte kan fira traditionsenlig julavslutning i våra skolor men vi vill inte bidra till ytterligare smittspridning i denna snabba utveckling som pågår, säger Camilla Mårtensen.

Distansundervisning i Kävlinge kommuns skolor

Fritidshemsverksamheten håller under vecka 51 öppet enbart för de barn vars båda föräldrar arbetar i samhällsviktig funktion. Hur fritids håller öppet i mellandagarna beror på smittläget och respektive skola kommer att hålla vårdnadshavarna informerade.

– Vi får återkomma med information kring huruvida vårterminen inleds på distans eller på plats i skolan, men vår förhoppning är att julledigheten bidrar till att ”lugna ner” smittläget för oss alla., säger Camilla Mårtensen.

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>