Hem NYHETER Edtech-uppstickaren Studentvikarie byter namn till Humly och ger fler chansen att arbeta som utbildare

Edtech-uppstickaren Studentvikarie byter namn till Humly och ger fler chansen att arbeta som utbildare

Publicerat av: Redaktionen

Sedan starten 2015 har tusentals studenter och utbildare matchats med skolor i behov av vikarier.

Nu byter Studentvikarie namn till Humly för att ge fler möjligheten att förse barn och ungdomar med inspirerande undervisning, även när ordinarie lärare saknas.

Edtech-uppstickaren Studentvikarie byter namn till Humly och ger fler chansen att arbeta som utbildare

Humly står för mer undervisning med mindre krångel. t.v. Gustav Bild, t.h. Kristoffer Persson. Foto: Julia Mjörnstedt Karlsten

Studentvikarie grundades av Gustav Bild och Kristoffer Persson, två Chalmers-studenter som såg en stor potential bland sina kursare att kunna sprida sin kunskap och inspirera skolelever till lärande.

Till en början var det endast ingenjörsstudenter som vikarierade i matematik och naturvetenskapliga ämnen på gymnasie- och högstadieskolor, men ambitionen, visionen och verksamheten växte snabbt.

Verksamheten finns nu i ett tiotal städer med över 2 000 anslutna utbildare som hjälper cirka 1 000 förskolor och skolor. Under 2019 har över 7 000 personer ansökt om jobb hos Humly och under året tillsatte de även sitt 100 000 e uppdrag genom appen. Då verksamheten inte längre endast riktar sig till studenter, samt för att kunna verka både i och utanför Sverige, byter Studentvikarie nu namn till Humly.

– En utmaning med namnet “Studentvikarie” är att orden “student” och ”vikarie” redan kommer med många associationer. Namnet har fungerat bra för att attrahera studenter. Nu är det inte längre endast studenter som tycker vår tjänst är bra, utan även barnskötare, pensionärer, behöriga lärare och andra som vill jobba flexibelt som utbildare och vi välkomnar alla att söka sig till oss, säger Kristoffer Persson, medgrundare och produktchef.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>