Elektroskandia minskar miljöpåverkan med e-signering

Elgrossisten Elektroskandia, vill med sina produkter, logistiktjänster och service bidra till ökad effektivitet och lönsamhet för sina kunder.

Elektroskandia minskar miljöpåverkan med e-signering 1Med branschens bredaste sortiment från 2 500 leverantörer levererar Elektroskandia dagligen 600 ton elmateriel åt allt från enmansföretag till globala koncerner inom bland annat bygg, elnät och industri, redan dagen efter beställning.

Ett av Elektroskandias övergripande mål är att inom alla områden av verksamheten arbeta aktivt för att påverka miljön så lite som möjligt. Därför använder grossisten digitala lösningar för att hantera, skicka, signera och lagra EDI-avtal och har senaste två åren använt Assently.

— Vi är jättenöjda med Assently; att kunna skicka avtal digitalt gör att vi sparar in på hanteringstid, papper och posthantering. Det bidrar det till vårt hållbarhetsarbete i stort. Dessutom ger det oss möjlighet att snabbt aktivera kundens önskade fakturametod, eftersom våra kunder tryggt och enkelt kan skriva under avtal med en e-signatur – det är en stark konkurrensfördel för oss, berättar Ulrika Andersson, säljsupport Elektroskandia.

— Vi valde Assently därför att tjänsten är enkel att implementera och att använda. Vi hade ett behov av att effektivisera våra avtalsutskick och Assently E-Sign passade våra behov bra. Det är en bra plattform till ett konkurrenskraftigt pris, som gör flödet smidigare för såväl medarbetare som kunder. Avtalsprocessen blir betydligt snabbare. Det var lätt att komma igång och verktyget har fungerat utmärkt sedan start, säger Henrik Ringström, projektledare IT Elektroskandia.