Hem EFTER PLUGGET 160 unga sommarjobbar som samhällsentreprenörer

160 unga sommarjobbar som samhällsentreprenörer

Publicerat av: Redaktionen

Göteborgsbaserade Förebildarna fortsätter att utveckla unga samhällsförändrare.

Nu är årets omgång av Förändringsagent igång som denna sommar genomförs i samverkan med Arbetsmarknad och vuxenutbildning i Göteborgs Stad samt Stena Fastigheter.

160 gymnasieelever deltar i programmet där deltagarna utvecklar entreprenöriella förmågor genom att skapa och genomföra projekt som ska bidra positivt till lokalsamhället.

160 unga sommarjobbar som samhällsentreprenörer

Konceptet, som organisationen själv utvecklat med stöd av Stenastiftelsen, bygger på en lärandeprocess där de entreprenöriella förmågorna är i fokus.

Det handlar bl a om att gå från tanke till handling, agera på möjligheter och utgå ifrån de resurser man själv besitter.

Deltagarna delas upp i team om fyra där de utifrån lokala behov och de globala målen brainstormar fram olika projekt som de själva ska kunna genomföra på jobbets 3 veckor och som ger ett positivt värde till samhället.

“Hela konceptet handlar om att utmana deltagarna att upptäcka och också våga agera på alla de möjligheter som finns, för att sedan välja att göra en positiv påverkan,” säger Ester Svensson, programansvarig på Förebildarna.

Inriktningen har tvistats så att entreprenörskap, som normalt sett kanske mest förknippas med företagande och pengar, istället ger deltagarna en unik möjlighet att se hur man kan använda entreprenörskap för att göra förändringar i sin omvärld.

“Vi brukar säga att vi inte utbildar entreprenörer. Däremot vill vi få unga individer att börja använda entreprenöriella metoder för att skapa värde såväl för sig själv som sin omvärld. Och det behöver vi alltid mer av. Att deltagarna dessutom får en bra förberedelse för kommande anställningar och att det unga perspektivet och delaktigheten inkluderas i staden blir ju super winwin,” menar Julia Hult, verksamhetsledare på Förebildarna.

Första omgången körs mellan 15 juni och avslutas den 3 juli. Därefter startar omgång två den 27 juli och pågår till 14 augusti.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>