Teach for Sweden och Gällivare kommun inleder samarbete
Hem SKOLPARTNER Teach for Sweden och Gällivare kommun samarbetar

Teach for Sweden och Gällivare kommun samarbetar

Publicerat av: Redaktionen

Från och med februari inleder Teach for Sweden (TFS) och Gällivare kommun ett partnerskap.

Samarbetet innebär bland annat möjligheten för kommunen att anställa programdeltagare i Teach for Sweden:s ledarskapsprogram som lärare på en skola med stort behov.

Teach for Sweden och Gällivare kommun inleder samarbeteGällivare är därmed en av TFS 26 partnerkommuner runt om i Sverige.

– Vi är glada över att nu kunna stärka vår närvaro i norra Sverige med ytterlige en samarbetspartner och ser fram emot att arbeta tillsammans med kommunen för att hitta modiga ledare som vill göra skillnad för barnen i Gällivare, säger Magnus Hirschfeldt, ansvarig för anställning och kommunsamarbeten på Teach for Sweden.

Sedan starten 2013 har över 360 personer anställts på skolor i över 40 kommuner – främst i och omkring storstadsregionerna men även i övriga Sverige.

– Konceptet ger oss möjligheter att öka kompetensen i våra skolor och få in personer med erfarenhet från andra branscher. Det är samtidigt viktigt för oss att kunna erbjuda akademiker en snabb väg in i skolan och med Teach for Sweden kan akademiker göra skillnad från dag ett, samtidigt som de får en ledarskapsutbildning som leder till lärarexamen, säger Eva Martinsson, skolchef på Gällivare kommun.

Just nu rekryterar TFS sin 10:e cohort, som ska påbörja sin ledarskapsresa hösten 2022. Ansökan till programmet är öppen fram till 28 februari 2022.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>