Eskilstuna inför kommunen en säkerhetsapp som ska larma elever och personal
Hem SÄKERHET Eskilstuna inför kommunen en säkerhetsapp som ska larma elever och personal

Eskilstuna inför kommunen en säkerhetsapp som ska larma elever och personal

Publicerat av: Redaktionen

Efter att flera skjutningar inträffat i anslutning till skolor i Eskilstuna inför kommunen en säkerhetsapp som ska larma då elever och personal måste sätta sig i säkerhet.

– Vi vet att att det finns föräldrar och elever som känner sig rädda både på och utanför skolan, säger Lisa Edholm, områdeschef och utvecklingschef på Eskilstuna kommun.

En skjutning vid en förskola i Fröslunda i oktober förra året, en ny skjutning i närheten av Slottsskolan på Östermalm i början av maj i år och senast en dödsskjutning i Brunnsbacken några hundra meter från Stålforsskolan. Det grova gatuvåldet har kommit närmare skolvärlden.

”Jätteturbulent tid”

Eskilstuna inför kommunen en säkerhetsapp som ska larma elever och personalDärför har kommunen intensifierat sitt förebyggande arbete och till hösten ska alla kommunala grundskolor och gymnasier ha en säkerhetsapp i telefonen där personal ska kunna larma vid hotfulla situationer.

– Vi har haft en jätteturbulent tid med skjutningarna. I det här läget har vi gått in i en period där vi tittat mycket på säkerheten för att skapa trygghet och känna att vi är förbereda om det skulle hända någonting kring en skola, säger Edholm.

Ska öva på inrymning

Vid en inrymning låser elever och personal in sig i rum eller salar och gömmer sig. Kommunen håller på med en upphandling med ett företag som till hösten ska ut till skolor och hjälpa till med inrymningsövningar.

– Jag tror att alla är överens om att vi behöver ha en gemensam funktion för just säkerhetsarbetet och jag tror att det kommer att välkomnas ute på skolorna, säger Edholm.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>