Hem NYHETER Ett år har gått sedan Språktåget grundades – så har det gått!

Ett år har gått sedan Språktåget grundades – så har det gått!

Publicerat av: Redaktionen

Nu har det gått ett år sedan vi tillsammans med SFI på Vuxenutbildningen i Härryda lanserade Språktåget, där ett antal elever under tågresan mellan Göteborg och Stockholm får en unik möjlighet till språkträning och den svensktalande färdkamraten chansen till ett kulturutbyte.

Det var Britt Nedestam, lärare på SFI i Mölnlycke, som kom upp med idén till Språktåget.

Den 11 februari 2020 avgick tåget från Göteborg för femte gången och vi mötte upp Britt, eleverna och deras färdkamrater på perrongen i Stockholm.

– Hur tycker ni att året och samarbetet gått?

Alla har tyckt att det varit jätteroligt och givande. Det har varit väldigt lyckat. Vi hade två elever som blivit underkända i tal, men efter tågresan och samtalen på svenska fick de godkänt i kursen. Det är ganska otroligt. Det är även flera av språkparen som fortfarande träffas, berättar Britt.

Ett år har gått sedan Språktåget grundades - så har det gått!

– Hur kom du på idén om Språktåget?

Jag har erfarenhet av att jobba med utbytesstudenter sedan tidigare och har alltid tyckt att det varit givande.

När jag började på SFI kände jag att eleverna behöver lära sig mer om Sverige, eftersom jag kommer från Stockholm och känner staden väl så blev det naturligt att ta med dem dit.

– Snart ska du sluta, hur känns det?

Jag slutar, men Språktåget lever vidare. Nu hoppas jag att någon annan tar vid, kanske en elev, avslutar Britt.

Skulle du också vilja vara med som elev eller färdkamrat? Håll då utkik efter nästa tillfälle på våra sociala medierHär hittar du vår Instagramprofil och här hittar du vår facebooksida. Du kan även anmäla dig på Språktågets hemsida här.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>