Hem NYHETER Schibsted lanserar stipendium för journaliststudenter

Schibsted lanserar stipendium för journaliststudenter

Publicerat av: Redaktionen

Schibsted sätter journaliststuderande i fokus och lanserar i år ett nytt stipendium riktat till studenter.

The Power of Journalism-stipendiet delas ut i maj och går till en eller flera journaliststudenter i Sverige som vill utveckla sig själv och samtidigt vara med och bidra till utvecklingen av mediebranschen och journalistiken i stort.

Schibsted lanserar stipendium för journaliststudenter

Schibsteds Sverigechef Raoul Grünthal: – Vi är övertygade om att många journaliststudenter sitter på idéer som både kan stärka journalistiken och utveckla mediebranschen.

För andra året arrangerar Schibsted och Stiftelsen Tinius i vår The Power of Journalism i Stockholm, en konferens där journalistikens och mediebranschens utmaningar och möjligheter diskuteras. Konferensen samlar framstående opinionsbildare, experter och journalister och är ett forum för att utbyta erfarenheter och kunskap och inspireras av goda exempel på journalistisk.

I år vill Schibsted inte bara lyfta etablerade journalisters arbete utan också skapa en arena där journalist-studenters idéer lyfts fram. Därför lanserar Schibsted The Power of Journalism-stipendiet.

– Vi är övertygade om att många journaliststudenter sitter på idéer som både kan stärka journalistiken och utveckla mediebranschen. Framtidens journalister kommer att möta en allt mer komplex medievärld och en verklighet med en ökad hotbild mot yrket. Vårt stöd och uppmuntran till dem är viktigare än någonsin, säger Schibsteds Sverigechef Raoul Grünthal.

The Power of Journalism-stipendiet är på totalt 30 000 kronor och delas ut till den eller de studenter som presenterar en idé om hur de vill utveckla sig själva och som samtidigt bidrar till utvecklingen av mediebranschen och journalistiken i stort. Ingen idé är för liten eller för stor och förhoppningen är att många journaliststudenter tar chansen och söker.

– Vi har fått fin respons från de lärosäten vi hittills presenterat stipendiet för. Det är en möjlighet för studenter som drömmer om att förverkliga en journalistisk idé, oavsett om det gäller att demokratisera den digitala journalistiken eller skapa en podcast för att ge de ohörda en röst. Jag tror att nästa generations journalister sitter på många av svaren om hur vi skapar bättre förutsättningar för journalistiken, säger Raoul Grünthal.

Stipendiet delas ut under The Power of Journalism-dagen som genomförs på At Six i Stockholm den 12 maj. Ansökningstiden startar den 20 februari och är öppen fram till den 3 april.

Läs mer om det nya stipendiet här: https://www.powerofjournalism.com/stipendiet

Stipendiet delas ut av en jury som består av:

Lena K Samuelsson, publisher, Aftonbladet.
Anna Careborg, publisher, Svenska Dagbladet.
Hannes Delling, redaktör för undersökande journalistik, Svenska Dagbladet.
Martin Schori, chef för Gräv & Story, Aftonbladet.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>