Hem EFTER PLUGGET Falsterbo Birdshow satsar på barnen när fågelmässa ställs in på grund av covid-19

Falsterbo Birdshow satsar på barnen när fågelmässa ställs in på grund av covid-19

Publicerat av: Redaktionen

En extra dag till barnen blir det när Falsterbo Birdshow ställs in.

De naturpedagogiska dagarna som föregår fågelmässan är ett mycket uppskattat evenemang som genom åren har gett tusentals skolbarn möjligheten att få komma naturen nära och lära sig mer.

Falsterbo Birdshow satsar på barnen när fågelmässa ställs in på grund av covid-19

Skolbarn på en av stationerna under Naturpedagogiska dagarna. Foto: Anette Barr

I år blir det ingen vanlig Falsterbo Birdshow den 4-6 september, mässan som normalt hålls under fredag-söndag ställs in på grund av rådande omständigheter kring covid-19.

Mässan brukar ha omkring 5000 besökande och hålls vid naturum Falsterbo där besökarna bjuds på både föredrag, ringmärkning, massor av olika aktiviteter samt kan besöka otaliga utställare.

Mässan är ett samarbete mellan Skånes Ornitologiska Förening, BirdLife Sverige och Vellinge Kommun.

-Det här året ser vi inte att vi har möjlighet att genomföra mässan enligt nuvarande föreskrifter och vi hälsar istället alla besökare välkomna till Falsterbo Birdshow 2021 som går av stapeln den 3–5 september. Även om årets september känns långt bort och läget kan ändras så väljer vi att nu fatta det här beslutet, säger Nils-Arvid Andersson, naturumföreståndare på naturum Falsterbo.

Skolbarnen är dock välkomna till ”Naturpedagogiska dagarna” som tar plats ute i naturen på flera stationer med ett mindre antal barn på varje station. Istället för tre dagar så utökas nu evenemanget till fyra då intresset från skolorna är stort. Anette Barr och Sophie Tranborg planerar för ett säkert evenemang och ser fram emot sensommaraktiviteterna med fåglar, ringmärkning med Falsterbo Fågelstation, djur och natur.

-Det är alltid lika roligt när barnen anländer till markerna kring naturum Falsterbo, säger Anette Barr som är projektledare. Nyfikna och frågvisa på alla de delar som erbjuds, jag gläds verkligen åt barnens iver när man presenterar innehållet på de olika stationerna, avslutar Anette.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>