För unga om alkohol och andra droger
Hem PEDAGOGSNACK För unga om alkohol och andra droger

För unga om alkohol och andra droger

Publicerat av: Redaktionen

Drugsmart – #säkerkälla i nya kläder

Sedan 1998 har webbplatsen Drugsmart varit en säker källa för unga som letar efter svar på frågor om alkohol och andra droger.

Drugsmart har årligen hundratusentals besök. Nu har Drugsmart fått ett helt nytt utseende och ett fylligare innehåll.

För unga om alkohol och andra droger

Lisa Lennartsdotter Ermann

– Det är viktigt att unga har tillgång till en hemsida de kan lite på, med korrekt information om alkohol, andra droger och spel, säger Lisa Lennartsdotter Ermann som är samordnare för drugsmart.se. Lisa arbetar på CAN (Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning) som driver Drugsmart.

Webbplatsen har anpassats ytterligare till målgruppen 13-19 år. Texterna är mer lättlästa än tidigare. Förutom fakta om alkohol och andra droger finns nu även fakta om spel om pengar att ta del av. Utöver detta går det också att läsa fördjupande artiklar och intervjuer.

– En gång kanske man besöker Drugsmart för att man söker kunskap för ett skolarbete. En annan gång kan det vara för att man har en jobbig situation i sitt liv med att man själv, kompisar eller en förälder använder alkohol eller andra droger. Drugsmart finns till för unga oavsett vilket, säger Lisa Lennartsdotter Ermann.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>