Hem EFTER PLUGGET Stark utveckling för ett av Karlshamns äldsta spelföretag

Stark utveckling för ett av Karlshamns äldsta spelföretag

Publicerat av: Redaktionen

För 6 år sen startade Mattias Nygren spelföretaget The Station i Karlshamn.

Spelindustrin är en tuff men lovande framtidsbransch och tack vare att de landat två större spelprojekt med mycket stor internationell potential rekryterar The Station nu för fullt. Personalstyrkan förväntas dubbleras till årsskiftet.

Stark utveckling för ett av Karlshamns äldsta spelföretag

The Station är ett av de äldsta spelbolagen i Karlshamn och har sedan start haft sitt säte på NetPort Science Park, som har ett spelindustrifokus.

– Det är otroligt kul och spännande att växa men samtidigt utmanade. Vi har gjort denna typ av resa tidigare och har en väldig respekt för den, vi vet hur snabbt saker kan förändras, säger Mattias Nygren, VD på The Station. Mattias var med och startade den nu internationellt erkände spelstudion Tarsier 2006, liksom Sveriges första spelinkubator Gameport.

The Station är ett av de äldsta spelbolagen i Karlshamn och har sedan start haft sitt säte på NetPort Science Park – som har ett spelindustrifokus; dels genom BTH-utbildningarna på campus Karlshamn inom ljud-, bild- och spel.

Och dels genom flera projekt så som Southern Sweden Creatives som hjälper kulturella och kreativa företag ut på den internationella marknaden, eller den årligt återkommande digitala festivalen Creative Coast Festival.

– Att The Station expanderar så här stort är positivt för rekryteringen av studenter till BTH-utbildningarna i Karlshamn. Samtidigt är det gynnsamt för spelbolag att kompetensförsörjningen för framtiden finns på den plats de verkar. Och det har givetvis även stor betydelse för den regionala spelbranschens utveckling som vi är med och stöttar, säger verksamhetschefen Kerstin Nensén på NetPort Science Park.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>