Hem NYHETER Tieto och TimeEdit ska förenkla skolornas schemaläggning

Tieto och TimeEdit ska förenkla skolornas schemaläggning

Publicerat av: Redaktionen

Schemaläggning har ofta varit en utmaning för både skolor och elever, med svårhanterliga system som gjort det besvärligt att planera verksamheten på ett enkelt sätt.

För att lätta på den administrativa bördan har Tieto ingått partnerskap med Göteborgsbaserade TimeEdit, en ledande leverantör av schemaläggningslösningar i Norden.

Syftet är att ge skolor en helhetslösning för administration, schemaläggning, frånvarohantering och tjänsteplanering i molnet.

Tieto och TimeEdit ska förenkla skolornas schemaläggning

– Idag kan det fortfarande vara lättare att boka hotellrum på Fiji än att schemalägga idrottshallen som ligger fem minuter bort. Och det är ofta ett enormt jobb att hitta en lucka som passar olika elever med olika scheman.

Det blir en väsentlig effektiviseringsökning när man istället kan gå in i ett system och söka efter en tid som passar alla. En process som tidigare kunde ta flera dagar går med TimeEdit på några minuter, säger Johan Blomdahl, VD på TimeEdit.

Med TimeEdits molnbaserade lösningar är det lätt att uppdatera scheman efter elevens behov, till exempel för att lägga till fler lektioner i ett visst ämne utan att påverka planeringen för resten av klassen. Samtidigt samlas hela kommunens resurser i ett och samma system, vilket ger rektorer, schemaläggare och samordnare en unik överblick över schemalagda och tillgängliga resurser.

– Vi är mycket nöjda över samarbetet med TimeEdit som blir ett viktigt tillskott till vårt ekosystem av innovativa tjänster för skolsektorn. TimeEdit är en modern lösning som går att anpassa smidigt för olika individer och ändamål, vilket är en nyckel till effektiv planering och administration. Målsättningen är att tillsammans med våra partners kunna förbättra vardagen för våra kunder, säger Carina Wiman, partneransvarig inom skolsektorn på Tieto.

TimeEdit är marknadens ledande schemasystem för högre utbildning, och används dagligen av mer än 130 skolor och universitet.

Under 2017 släpptes TimeEdit Skola, ett modernt schemaläggningsverktyg anpassat efter skolans processer. Verktyget är helt webbaserat och kopplar sömlöst ihop kommunens resurser. Det nya partnerskapet gör att TimeEdits tjänster för grund- och gymnasieskola samt vuxenutbildning enkelt blir integrerat med Tietos plattform och tillgängligt inom ramen för Tietos lösningar.

Integrationen mellan Tieto och TimeEdit är byggd enligt Svensk Standard för dataöverföring till och från skolschema (SS 12000). Den dubbelriktade integrationen mellan elevregister, frånvaro och schema minskar administrativt dubbelarbete och ger ett stöd för utbildningssamordnaren som koordinerar schema och elevadministration.

SS 12000 är framtagen av föreningen Sambruk och marknadens ledande leverantörer inom elevregister och skolschema för att förbättra kvaliteten på integrationer mellan olika system. SS 12000 används för att utbyta information om elever, lärare, skolor, klasser, elev- och utbildningsgrupper med anknytning till skolschema och läromedel.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>