Hem PEDAGOGSNACK Inicio erbjuder skolor kreativa elektroniska workshops under S.E.E.

Inicio erbjuder skolor kreativa elektroniska workshops under S.E.E.

Publicerat av: Redaktionen

Scandinavian Electronics Event den 24-26 april på Kistamässan

S.E.E. 2018 som arrangeras på uppdrag av bransch­organisationen Svensk Elektronik är en mötesplats där senaste forskningsrön och nyheter presenteras och erfarenheter utbyts för att utveckla svensk elektronikindustri.

Årets teman är Fordonsindustri, Innovation och Medtech. Nytt för i år är Electronic Space, en 100 kvadratmeter stor arena inriktad på elektronik och skapande för högstadie- och gymnasieklasser under ledning av föreningen Inicio.

Inicio erbjuder skolor kreativa elektroniska workshops under S.E.E.

Gymnasieelever bygger enkla sensornoder och experimenterar med Inicios hembyggda 3D-skrivare Huxley

Framtidens lösningar inom Internet-of-Things, e-hälsa och transportindustri är några exempel där svenska företag är ledande och som bygger på användning av tillförlitlig elektronik. Ett besök på mässan och en workshop med utveckling av en egen kreativ applikation ger skolelever en god möjlighet att prova på vad elektronik kan användas till kopplat till egna intressen och studieinriktning.

Inicio arrangerar workshops och interaktiva lärmiljöer, så kallade mentorspaces, där praktisk tillämpning av digital teknik är i centrum samt kunskapsdelning genom mentorer.

Förutom nya insikter och färdigheter i lödning, om sensorer och 3D-skrivare så ger mötet med mentorerna, internationella studenter från KTHs masterutbildningar i Kista, en ytterligare dimension. Deras val att komma till Sverige och deras ambitioner och drömmar ger annorlunda perspektiv och inblick i olika karriärmöjligheter.

Aktiviteterna utförs i team och deltagarna kommer att vara blandade grupper från både högstadieskolor och gymnasier. Deltagarna i Electronic Space på S.E.E får under två timmar prova en av följande workshops:

  • Utveckling av en applikation med sensorer för lagring av energi
  • Utveckling av en applikation som kan mäta pulsen hos en människa
  • Utveckling av en applikation som kan mäta andningen hos en människa

Intresseanmälan för 2 timmars workshop i Electronic Space: www.electronic-space-2018.eventbrite.com F

rågor kan skickas till hey@meetinicio.org

Skolklasser kan boka in en rundtur på S.E.E. http://www.see-event.se/formular/showcasesweden

Den 25 april ordnas ett särskilt program som vänder sig till lärare och studievägledare.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>