Hem EVENT Fullt fokus på lärarna och det kollegiala lärandet den 3-5 maj på Kistamässan

Fullt fokus på lärarna och det kollegiala lärandet den 3-5 maj på Kistamässan

Publicerat av: Redaktionen

Laddad med 110 föreläsningar och 143 utställare är det nu åter dags för den sjätte upplagan av SETT, Skandinaviens största mötesplats för det moderna och innovativa lärandet, på Kistamässan i Stockholm.

SETT står för ”Scandinavian Educational Technology Transformation” och samlar lärare och skolledare från hela landet för tre dagar av kunskapsutveckling och inspiration.

Några höjdpunkter ur programmet:
3 Maj, kl. 10.00, 4 Maj, 13.00 samt 5 Maj, kl. 13.00 FÖR EN FAKTABASERAD VÄRLDSBILD

Fullt fokus på lärarna och det kollegiala lärandet den 3-5 maj på Kistamässan

Över 110 föreläsningar på sjätte upplagan av SETT. Foto: Therés Stephansdotter Björk

Gapminder har sedan 2005 undersökt vad allmänheten vet och inte vet om utvecklingen i världen. Undersökningarna visar att allmänheten har en världsbild baserad på dramatiska händelser och inte bygger på fakta.

Utan en faktabaserad världsbild kommer nutida och framtida generationer fatta beslut baserade på missförstånd. Ett av vuxenvärldens och skolans huvuduppdrag är att ge unga människor en bild av världen som stämmer överens med verkligheten.

4 Maj, kl. 11.15 MR TOURETTE UNPLUGGED
Mr Tourette Unplugged är ett annorlunda stand up föredrag med pedagogik, komik och tragik. Pelle Sandstrak berättar och gestaltar de människor i skolan som såg honom som en tillgång, inte som en belastning, som gav honom en självbild genom att våga göra fel. En hyllning till ovanligheten hos både pedagoger och elever.

5 Maj, kl. 13.00 HJÄRNANS PROCESSER FÖR INLÄRNING OCH MOTIVATION
Moderna hjärnavbildningstekniker ger oss inblick i hur kunskap lagras och används. Sara Bengtsson, Fil.dr. presenterar studier om vad som händer när vi lär oss något nytt. Forskningen visar att hjärnans processer effektiviseras när vi övar mycket och detta kan leda till långvariga förändringar i hjärnans utseende. Hur vi hanterar misstag och vilken typ av återkoppling vi får påverkar också prestationen.

4 Maj, kl. 9.30 THE CHALLENGE OF GLOBAL EDUCATIONAL EQUITY
UNDP’s Caroline Åberg leads us in a seminar that will take a global perspective on the Sustainable Development Goals with focus on equity in education. Followed by a panel discussion about how the strengths of the Swedish system can contribute to global development. The Swedish education system continues to develop students who can question “alternative facts”. How can it help solve the problems rising from these troubling times, where the free access to equal education for all can no longer be taken for granted?

Inbjudna gäster
Anna Olin Kardell, Professionell moderator och debattledare
Caroline Åberg, Liaison and Communication Specialist UNDP Nordic Office in Stockholm
Molly B. Zielezinski, doctoral candidate at the Stanford Graduate School of Education
Gustavo Brito, Educator and co-founder of Extramuros, Brazil
Peter Karlberg, Director of Education at the National Agency for Education
Johanna Jaara Åstrand, President of the Swedish Teacher Union

Hela programmet finns här: www.settdagarna.se

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>