Hem NYHETER Handelshögskolans pedagogiska pris 2020

Handelshögskolans pedagogiska pris 2020

Publicerat av: Redaktionen

Professor Giovanni Forchini, Nationalekonomi tilldelas Handelshögskolans pedagogiska pris 2020.

Han har bedrivit kursutvecklingsarbete för att utveckla pedagogiken på den inledande kursen på masterprogrammet i nationalekonomi.

Handelshögskolans pedagogiska pris 2020

Giovanni Forchini. Bild: Mattias Pettersson

Giovanni uppmärksammas för sin kursutveckling på de inledande kurserna på masterprogrammet i nationalekonomi, där han förra året introducerade s.k. ”flipped classroom”-metodik under programmets första kurs.

Kursen behandlar matematiska metoder som används inom nationalekonomi och ger studenterna en viktig grund inför kommande kurser inom programmet.

Tidigare har metodkursen i fråga präglats av mer traditionell pedagogik, men Giovanni spelade in videoklipp och använde tiden i sal till att lösa problem tillsammans med studenterna.

Denna typ av upplägg är relativt outforskade inom undervisningen i nationalekonomi på avancerad nivå, men Giovanni har visat på stor öppenhet för nya sätt att jobba, alltid med studenternas bästa i fokus.

Utfallet var positivt och eftersom kunskaperna från denna kurs är viktiga för studenternas fortsatta studier på masterprogrammet i nationalekonomi är detta något som gagnat studenterna inte bara i början av den gångna höstterminen, utan även i efterkommande kurser.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>