Haninge kommun vinner nationellt pris för säkra och trygga skolvägar
Hem KOMMUNER Haninge kommun vinner nationellt pris för säkra och trygga skolvägar

Haninge kommun vinner nationellt pris för säkra och trygga skolvägar

Publicerat av: Redaktionen

Haninge kommun har tilldelats priset GuldTriangeln av Nationalföreningen för trafiksäkerhetens främjande (NTF) med motiveringen:

Haninge kommun vinner nationellt pris för säkra och trygga skolvägar

Här tar Haninge kommuns förtroendevalda mot priset Guldtriangeln. Foto: Nils Bergmark

”för sin övergripande målsättning att skapa säkrare och tryggare skolvägar för att öka barnens mobilitet och minska antalet resor till och från skolan med bil.”

Infrastrukturminister Thomas Eneroth delade ut priset som instiftades av NTF 1993 i syfte att uppmärksamma kommuner som gjort betydande insatser för ökad trafiksäkerhet.

– Det känns väldigt roligt att få motta det här fina priset för Haninges ambitiösa arbete med säkra och trygga skolvägar. Som innebär att vi får glänsa lite med vårt arbete som vi gör dagligen och stundligen för de smås säkerhet, säger kommunstyrelsens ordförande Meeri Wasberg (S).

– Priset är ett bevis på att vi lyckats i vår ambition att jobba nära skolorna och föräldrarna med praktiska åtgärder kring skolorna. Det visar också vikten av att sätta en tydlig handlingsplan från början, säger Tobias Hammarberg (L) ordförande i Grund- och förskolenämnden.

– Vi är mycket glada och stolta över att NTF uppmärksammar Haninge kommuns arbete med säkra skolvägar. För många är säkra och trygga vägar en förutsättning för att välja att gå eller cykla framför bilen. Genom både fysiska och beteendepåverkande åtgärder förbättrar vi trafikmiljön runt våra skolor. Nu gäller det att vi fortsätter det förändringsarbetet vi påbörjat och förbättrar trafikmiljön på fler platser, säger stadsbyggnadsnämndens ordförande Petri Salonen (C)

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>