HT2023: urval 2 med andra antagningsbeskedet
Hem SKOLNIVÅEFTERGYMNASIAL UTBILDNING HT2023: Andra antagningsbeskedet – Urval 2

HT2023: Andra antagningsbeskedet – Urval 2

Publicerat av: Redaktionen

Nu är andra urvalet till höstens utbildningar klart och Högskolan Kristianstad har antagit drygt 7 800 studenter.

Här är informationen du som ska studera hos oss kan behöva.

Totalt har 265 550 personer antagits till höstens utbildningar enligt Universitets- och högskolerådet, UHR. Till Högskolan Kristianstad är motsvarande siffra 7 817. Det är en ökning nationellt med 3,2 procent och ökning med 2,0 procent för högskolan.

För studenter som antagits till Högskolan Kristianstad och söker studentboende finns en bostadsgaranti bostadsgaranti, som erbjuds via Kristianstad studentkår och Kristianstads kommun.

Andra antagningsbeskedet – Urval 2

Du som nyss fått ditt andra antagningsbesked och blivit antagen eller vill stå kvar som reserv behöver inte svara på detta. Men kom ihåg att läsa dina meddelanden. I välkomstbrevet får du information om utbildningens start och registrering. Har du frågor om reservantagning, registrering, upprop, schema eller kursinnehåll kan du vända dig direkt till vår antagningsservice.

Vill du däremot inte ha din plats är det viktigt att du lämnar återbud så att den kan gå till en annan sökande. Du kan också lämna återbud på reservplatser som du inte längre är intresserad av. Har du frågor angående din reservplacering är det däremot till den fakultet där du är reservplacerad du ska höra av dig.

HT2023: urval 2 med andra antagningsbeskedetHKR: Ny student

HKR: Anmälan och antagning

Kristianstads Studentkår: Bostadsgaranti

Bostadsportalen Studentbostad Kristianstad

Utbildningar fortfarande sökbara

Det finns fortfarande möjlighet att efteranmäla sig till några av höstens utbildningar. På antagning.se visas de utbildningsplatser som är öppna för sen anmälan.

Högst andel med omställningsstudiestöd

Värt att notera i sammanhanget är att Högskolan Kristianstad ligger i topp bland ansökningar för att läsa med det nyinstiftade statliga omställningsstudiestödet (OSS) i förhållande till sin storlek. Det visar ny statistik från UKÄ och CSN. Detta studiestöd är till för vuxna i arbetslivet och tanken är att det ska ge möjligheter att bredda sin kompetens eller att helt byta spår.

I relation till sin storlek, mätt i antal helårsstudenter, lockar alltså Högskolan Kristianstad flest OSS-ansökningar bland de svenska lärosätena till hösten 2023.

UHR: Nära 266 000 antagna i andra urvalet till höstens högskoleutbildningar

Det går även att göra egna statistiksökningar i UHR:s sökfunktion för antagningsstatistik.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>