Harvard studie: Pandemin gjorde att fler tonårsflickor sökte psykakuten
Hem UNDERSÖKNING Harvards studie: Pandemin gjorde att fler tonårsflickor sökte psykakuten

Harvards studie: Pandemin gjorde att fler tonårsflickor sökte psykakuten

Publicerat av: Redaktionen

En studie från Harvard visade att antalet tonårsflickor som sökte akutvård för psykiska problem ökade under pandemin.

Forskarna undersökte data om över 4 miljoner barn i åldrarna 5 till 17 år och fann att under det andra året av COVID-19-pandemin ökade andelen barn som kom till akutmottagningen på grund av psykiska problem, inklusive depression, ångest, ätstörningar och självmordstankar, betydligt jämfört med året innan pandemin började.

Harvard studie: Pandemin gjorde att fler tonårsflickor sökte psykakutenÖkningen var särskilt märkbar bland tonårsflickor, som upplevde en 22-procentig ökning av besöken på akutmottagningen för psykisk ohälsa. Under det andra året av pandemin var barn också mer benägna att tillbringa långa perioder på akutmottagningen och väntan på att det skulle bli plats på en psykiatrisk klinik.

Forskarna efterlyser att förbättringar inom både öppen- och slutenvård för barns psykiska hälsa behöver göras för att minska bördan på hälso- och sjukvårdssystemet och familjerna.

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>