Kommunalrådet besöker sommaröppna förskolan och fritids i Rosvik
Hem KOMMUNER Kommunalrådet Kata Nilsson besöker sommaröppna förskolan och fritids i Rosvik

Kommunalrådet Kata Nilsson besöker sommaröppna förskolan och fritids i Rosvik

Publicerat av: Redaktionen

Piteå kommun erbjuder tre sommaröppna förskolor och fritidshem under vecka 28-32.

Kommunalrådet Kata Nilsson har besökt Rosvik förskola och fritids för att träffa personalen, höra hur de trivs på jobbet och hur det går under sommaren.

Pedagogerna Ebbalisa, Frida och Cornelia visar runt i lokalerna och berättar om verksamheten. Ebbalisa jobbar på fritids och Frida och Cornelia på förskolan. Nytt för i år är att förskola och fritids har sin verksamhet i samma byggnad, ett önskemål från vårdnadshavare som även är positivt för barn och pedagoger.

-Vi trivs jättebra tillsammans, har ett fint samarbete mellan förskola och fritids och kan göra aktiviteter tillsammans utifrån vilka barn som är på plats. För vårdnadshavare som har barn både på fritids och förskola underlättar det såklart med hämtning och lämning på ett ställe, säger Ebbalisa, Frida och Cornelia.

Kommunalrådet besöker sommaröppna förskolan och fritids i Rosvik

Cornelia, Frida och Ebbalisa trivs jättebra inom förskolan/fritids och berättar för Kata om jobbet och hur de lägger upp aktiviteter och planerar dagarna för att skapa trygghet och rutiner under sommaren. Foto: Piteå kommun

Från den 10 juli till 11 augusti är det i år sommarverksamhet på Bergsvikens förskola och skola, Ostronstigens förskola och Långskataskolan och Rosviks förskola där fritids också ingår. Det är ett politiskt beslut att erbjuda tre sommaröppna förskolor på olika platser i kommunen och de två senaste åren har det skjutits till medel för göra det möjligt. Kommunalrådet Kata Nilsson som också har personalfrågor på sitt bord följer upp hur beslutet tagits emot.

-För mig är det otroligt lärorikt att få åka ut till verksamheten och prata med personalen för att få en bild av hur våra beslut landar, vilka utmaningar som finns och hur de mår och trivs. Jag har själv jobbat inom förskolan och barn och unga är en hjärtefråga, säger Kata Nilsson.

De sommaröppna förskolorna och fritidshemmen placeras på olika platser från år till år för att inte samma föräldrar ska behöva köra lika långt varje sommar. Förra sommaren var den sommaröppna förskolan/fritids för det norra områden placerad i Norrfjärden och i år alltså i Rosvik. Varje år görs en utvärdering för att få veta hur det har fungerat, hur många barn som kom utifrån hur många som var anmälda osv.

Besök i verksamheterna

Tidigare i sommar har kommunalrådet även besökt Norrgårdens äldreboende och mottagningen för Stöd till barn och familjer.

-Under sommaren finns det större utrymme i den annars så mötestäta kalendern. Jag vill ta tillvara den tiden för att lära mig mer om våra verksamheter och även få möjlighet att träffa fler ur vår personal, säger Kata Nilsson.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>