Gymnasiemässan är tillbaka i fysisk form
Hem EVENT I höst är Gymnasiemässan tillbaka i fysisk form

I höst är Gymnasiemässan tillbaka i fysisk form

Publicerat av: Redaktionen

I höst är Gymnasiemässan tillbaka på Stockholmsmässan i fysisk form – Sveriges största gymnasiemässa med vägledning, inspiration och mångfald sedan 1992.

Mässan riktar sig till elever i årskurs 9 från Stockholms län, Håbo och Gnesta, som ska göra sina gymnasieval.

Gymnasiemässan, som varje år arrangeras på Stockholmsmässan i Älvsjö i samarbete med Gymnasieantagningen Storsthlm, är Sveriges största gymnasiemässa. Efter tre digitala upplagor arrangeras mässan till hösten återigen fysiskt. Här får alla som ska göra sitt val till gymnasiet chansen att träffa representanter från både gymnasieskolor och branschorganisationer, samt studie- och yrkesvägledare. Besökarna får chansen att både ställa frågor och få information om de olika utbildningarna inför ansökan som görs i januari-februari samt april-maj.

Gymnasiemässan är tillbaka i fysisk form– Det känns helt fantastiskt att äntligen kunna ses fysiskt igen. Att gå runt bland alla utställare och skolor och verkligen kunna botanisera bland alla möjligheter som finns är en upplevelse som bara går att få i en fysisk mässhall, säger Marisell Novoa på Gymnasieantagningen Storsthlm, som är samarrangör till mässan.

Efter att ha gått runt på mässan har eleverna förhoppningsvis skaffat sig en god överblick och vet vilka skolor de vill titta närmare på under höstens olika öppna hus i skolorna.

– En mässa är ett oslagbart format för att skapa sig en bred och övergripande uppfattning om ett ämnesområde, så vi är verkligen glada att till slut kunna erbjuda Stockholmsområdets niondeklassare den möjligheten igen. Som kommunalt bolag känns de här mässorna där vi får bidra till en samhällsfunktion lite extra bra i magen, säger Maria Andersson, projektledare för Gymnasiemässan.

I år kommer Gymnasiemässan ha extra fokus på yrkesprogram. Gymnasiemässan arrangeras 21–23 november och har gratis inträde.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>