Hem Teknik ​Skolon och Skolfederation inleder samarbete för förenklad inloggning

​Skolon och Skolfederation inleder samarbete för förenklad inloggning

Publicerat av: Redaktionen

Skolon tillkännager idag att ett samarbete inleds med Skolfederation.

Detta som ett resultat av en vidareutvecklad Skolonplattform som innebär större flexibilitet för användare när det gäller val av inloggningsalternativ.

Skolon kommer också att ta en aktiv roll i vidareutvecklingen av Skolfederation som standard och tar därför framöver plats i dess referensgrupp.

​Skolon och Skolfederation inleder samarbete för förenklad inloggningSkolon lanserar denna vecka en ny version av Skolonplattformen som innehåller stöd för dynamiskt val av IDP (IDentity Provider), vilket gör det möjligt för varje skola att själva välja vilken inloggningsmetod de vill använda. Exempelvis blir det möjligt att använda samma inloggning till Skolon som används för att logga in i kommunens interna system eller Skolfederation. Även fortsättningsvis är det dock också möjligt att använda Skolons kostnadsfria inloggningslösning för den som önskar det.

Skolon har sedan dag ett erbjudit en säker, kostnadsfri och enkel inloggningslösning genom att skapa ett Skolonkonto, men det har funnits önskemål från ett antal huvudmän att kunna logga in i Skolon på flera olika sätt. Detta för att göra det ännu smidigare att nå sina digitala skolverktyg, som genom Skolon blir samlade på ett ställe, om man exempelvis har en större intern infrastruktur.

– Vi har just nu en kraftig tillväxt i antalet kommuner och friskolor som håller på att sätta upp Skolon. Möjligheterna att individuellt anpassa Skolon just för sin verksamhet är förstås mycket viktigt. Att erbjuda stöd för flera inloggningsvägar är en del i att utveckla dessa möjligheter. Vi är också positiva till standarder av olika slag som kan bidra till att förenkla utvecklingsarbetet på flera plan. Därför har vi valt att nu erbjuda stöd för Skolfederation som en av flera alternativa inloggningsvägar, säger Oliver Lundgren, COO på Skolon.

– Skolfederation fokuserar på att hjälpa till i skolans digitalisering genom att utveckla och sätta upp standarder som flera kan förhålla sig till, vilket förenklar för alla inblandade. Men det krävs också konkreta lösningar som bygger på dessa standarder för att skapa verklig nytta för skolan. Skolon är ett bra exempel på en efterfrågad lösning, därför är vi förstås glada att de väljer att stödja den standard som Skolfederation följer, säger Agneta Wistrand på IIS, som är federationsoperatör för Skolfederation.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>