INTERAKTIVT LÄRANDE MED ACTIVEFLOOR.
Hem UTBILDNING INTERAKTIVT LÄRANDE MED ACTIVEFLOOR

INTERAKTIVT LÄRANDE MED ACTIVEFLOOR

Publicerat av: Redaktionen

EdTech förändras ständigt för att förbättra utbildningsmiljön och möta elevernas och lärarnas behov.

Genom att införliva EdTech i utbildningsmiljön kan pedagoger engagera eleverna på nya och motiverande sätt samt eliminera hinder och främja inkludering.

Här kommer du att läsa om några av fördelarna och perspektiven för att möta digitaliseringen och EdTech-utvecklingen med ActiveFloor.

FRAMTIDEN ÄR INTERAKTIVT LÄRANDE

Interaktivt lärande har visat sig främja elevengagemang och aktiv deltagande genom kreativitet, rörelse, teamwork, samarbete och kommunikation. Med interaktivt lärande kan pedagoger välja att använda olika tekniska verktyg och plattformar för att skapa uppslukande upplevelser som ger barn lika tillgång till auditivt, visuellt och kinestetiskt lärande. Vissa lärare förstår att instruktionsmetoder av en standardmodell kan vara opraktiska och ineffektiva i lärmiljöer, men många har ännu inte knäckt koden för differentierat lärande. Vi upplever dock att allt fler pedagoger har följt med i EdTech-utvecklingen och upplever hur lärandet kan förvandlas från en passiv process till ett spännande interaktivt äventyr genom att använda gamification, simuleringar, samarbetsplattformar online och mer i olika utbildningsmiljöer.

INTERAKTIVT LÄRANDE MED ACTIVEFLOOR

 

Slutsatsen är att integreringen av EdTech går utöver att förbättra interaktivt lärande – den representerar ett revolutionerande tillvägagångssätt inom utbildningen som erkänner och omfamnar de varierade inlärningsbehoven hos alla elever. Genom att utnyttja teknologi i utbildningsmiljöer kan pedagoger skapa personliga, engagerande och inkluderande lärandeupplevelser som befäster eleverna som aktiva deltagare i sin egen utbildningsresa. När EdTech-utvecklingen fortsätter, lovar den att omforma utbildningen och låsa upp varje elevs fulla potential och säkerställa en ljusare och mer digitaliserad framtid för alla.

FÖRENA KROPPEN OCH SINNET. 

När barn deltar i traditionellt fri lek i skolan får de många fördelar. Under lektiden använder de sina sinnen och interagerar med miljön, vilket hjälper dem att utvecklas på olika områden. Ett sätt att närma sig hur implementeringen av EdTech kan ha en positiv inverkan på barns utveckling är från perspektivet av Embodied Learning (EL). EL förenar kroppen och sinnet i lärandeprocessen och har visat sig förbättra barns utveckling inom tre områden:

  • den fysiska utvecklingen,
  • den kognitiva utvecklingen,
  • och den sociala utvecklingen.

Fokus på EL i lärandeprocessen har en positiv effekt på den övergripande utbildningsprestationen. Det förbättrar inte bara minnet och överföringen av lärandet till andra områden, utan främjar också en positiv inställning till lärandet. Fysiska handlingar under embodied learning förstärker också fördjupning och förståelse av det innehåll som lärs ut. Många interaktiva lekplatser inom EL-ansatsen har utformats för att utveckla minst ett av de tre utvecklingsområdena inom EL, men ActiveFloor är utformad för att effektivt adressera alla tre! ActiveFloor förbättrar avsevärt barns övergripande utveckling, med särskild tonvikt på de kognitiva och sociala områdena. Avancerade interaktiva lekplatser spelar en allt viktigare roll i att förbättra utbildningsmiljöer i framtiden. Därför har användningen av teknikbaserade EL-verktyg som ActiveFloor potential att kraftigt förbättra barns utveckling.

VEM ÄR ACTIVEFLOOR? 

ActiveFloor är ett familjeägt EdTech-företag med säte i Köpenhamn, Danmark, och grundades 2015 med tron att lärande bör vara roligt och med en pågående mission att ge barn i alla åldrar möjlighet att lära sig och utvecklas intellektuellt, fysiskt och socialt på ett sätt som är mest naturligt för dem – genom att använda hela sin kropp. De prisbelönta interaktiva läsningssystemen skapade av ActiveFloor har redan omfamnats över hela världen av skolor, dagisprogram, museer, barnsjukhus med mera.

ActiveFloor är ett interaktivt universum som erbjuder sensorisk integration och lärandespel för elever i alla åldrar och förmågor. Eleverna navigerar genom olika aktiviteter och utbildningsspel genom att använda sina fötter. Genom att integrera rörelse och lek i lärandet förbättras minnet, samarbetet, fokuset, motorutvecklingen och sociala färdigheter samtidigt som en spännande utbildningsmiljö skapas. En ActiveFloor-lösning består i praktiken av en i taket monterad låda med en projektor och en spårningskamera som projicerar spel och innehåll på ett vitt vinylgolv (eller vägg), med spårningskameran som möjliggör att spel assisteras och spelas med fötterna, händerna, bollar, robotar eller rullstolar. Onlineplattformen MyFloor är ansluten till varje golv. I MyFloor hittar du en spelbibliotek med mer än 10 000 olika spel. Här kan du hitta spel på olika språk, ämnen eller teman och för olika åldersgrupper och aktivitets nivåer. Det gör att lärare kan integrera rörelse och glädje i alla ämnen och lektioner på ett mycket enkelt och snabbt sätt. Dessutom har lärare och elever möjlighet att skapa anpassat innehåll som kan läggas till i biblioteket och på golvet. Oavsett ålder, förmåga eller aktivitetsnivå erbjuder ActiveFloor innehåll och spel för alla.

 

INTERAKTIVT LÄRANDE MED ACTIVEFLOOR

 

SKAPA EN INTERAKTIV LÄRMILJÖ IDAG 

 Med ActiveFloor finns det många möjligheter att skapa en dynamisk och inkluderande interaktiv lärmiljö. Systemet erbjuder olika modeller som kan monteras i taket eller mobila versioner för att flyttas dit det behövs. Individuellt kan de projicera på golvet, väggen eller till och med på ett bord. Denna mångsidighet ger användare med olika förmågor möjlighet att engagera sig och leka. Den interaktiva teknologin främjar aktiv deltagande, uppmuntrar kreativitet och tillgodoser olika inlärningsstilar. Oavsett om det monteras på en vägg, placeras på ett bord eller projiceras på golvet ger ActiveFloor eleverna möjlighet att interagera och lära på ett roligt och tillgängligt sätt.

INTERAKTIVT LÄRANDE MED ACTIVEFLOOR

 

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har några frågor eller önskar en gratis demonstration av ActiveFloor.

INTERAKTIVT LÄRANDE MED ACTIVEFLOOR

Thomas Sassersson

 

Key account manager: Thomas Sassersson

Telefon: +46 888 09 68

E-post: hello@activefloor.com

Showroom adress:

Barsebäcksvägen 60,

246 30 Löddeköpinge, Sverige

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>