Hem EFTER PLUGGET Värsta bästa nätet

Värsta bästa nätet

Publicerat av: Redaktionen

Dagens klimat på internet behöver förbättras och allt för många barn utsätts dagligen för både hat och hot på nätet.

”Värsta bästa nätet” är en bok skriven av Maria Dufva som vi stolt kan berätta att vi hjälpt till att publicera.

Värsta bästa nätet 3

Boken är riktad till föräldrar och barn och beskriver dagens klimat på internet. I boken lyfts vikten av hur viktigt det är att, som förälder, vara medveten om sitt barns närvaro online. Som barn får man ta del av hur man hanterar obehagliga situationer online, exempelvis om någon vill videochatta men påstår att deras kamera är sönder. Hur man hanterar ett hot om att mamma och pappa ska dö om inte ett kedjebrev skickas vidare eller om man blir hotad att göra något man inte vill.

Boken lyfter också ämnen som hur man är en bra vän, vad man gör när en kompis berättar en riktigt jobbig hemlighet eller hur man blir mer källkritisk för att kunna skilja fejknyheter från riktiga.

Vi tycker att detta är en väldigt viktig bok, och rekommenderar den starkt till både föräldrar och barn. Antingen att läsa var för sig eller ta en stund och läsa den ihop.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>