Hem EVENT Jubileum! Lärarutbildningen 175 år

Jubileum! Lärarutbildningen 175 år

Publicerat av: Redaktionen

I Karlstad startade den första lärarutbildningen redan år 1843 när folkskoleseminariet etablerades.

I år vill vi därför uppmärksamma att lärarutbildningen firar 175 år.

Jubileum! Lärarutbildningen 175 år

Varmt välkommen till ett kostnadsfritt jubileumsseminarium den 30 november, som tar upp lärarutbildningens dåtid, nutid och framtid.

– Vi vill uppmärksamma lärarutbildningen och den långa tradition vi har av att utbilda lärare här i Karlstad, berättar Nina Thelander, prodekan vid Lärarutbildningen på Karlstads universitet. Förutom spännande och intressanta föreläsningar blir den här dagen också en mötesplats för utbyte av erfarenheter, samtidigt som vi får möjlighet att prata om vilka utmaningar vi står inför på regional, nationell och global nivå.

Dåtid, nutid och framtid

Under dagen träffar vi bland annat Johannes Westberg, utbildningshistoriker och professor i pedagogik vid Örebro universitet, som tar med oss på en utbildningshistorisk vandring genom lärarutbildningens tidiga historia. Ingrid Carlgren, professor emerita vid Stockholms universitet, problematiserar i sin föreläsning lärarprofessionen och kampen om lärarutbildningen. Vi får också ta del av äldre lärarutbildares erfarenheter av utbildningen. Dagen avslutas med lärarutbildningens utmaningar i ett regionalt, nationellt och globalt perspektiv.

Datum och tid: 30 november, klockan 09.15-15:00
Lokal: Frödingsalen 1B 364, Karlstads universitet
Program: kau.se/lararutbildningen175ar

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>