Stort intresse för ny elektrikerutbildning
Hem SKOLNIVÅEFTERGYMNASIAL UTBILDNING Stort intresse nu för ny elektrikerutbildning

Stort intresse nu för ny elektrikerutbildning

Publicerat av: Redaktionen

Under måndagen startade den nya vuxenutbildningen Elektriker på Karlstads Teknikcenter.

Redan innan uppstart var intresset stort både från sökande och från arbetslivet.

”Det är fantastiskt att se vilken respons vi har fått” säger Henrik Degert Grahn, rektor på Karlstads Teknikcenter.

Söktrycket var högt, och alla platser blev tillsatta i den första omgången av elektrikerutbildningen.

”Vi är väldigt nöjda med ansöknings resultatet, och ser nu fram emot att lära upp alla ivriga studenter som blivit antagna”, säger Henrik Degert Grahn.

Stort intresse för ny elektrikerutbildning

Första lektionen för de studerande på den nya vuxenutbildningen Elektriker – installation och service.

En av de nyblivna studenterna är Erik Hammar från Karlstad som tidigare arbetade inom restaurangbranschen.

”Jag kände att det var dags att komma vidare i arbetslivet, och jag är väldigt praktiskt lagd av mig så det här passa mig perfekt. Jag hade ögonen på en elektrikerutbildning på distans, men sen fick jag tips om att den här utbildningen skulle starta här i Karlstad, så det är skönt att kunna plugga på hemmaplan”, säger Erik Hammar och fortsätter.

”Det känns väldigt kul att starta utbildningen, jag är taggad och nyfiken på det som ska komma. Jag vet att möjligheterna inom branschen framöver är många, så jag ser fram emot att utbilda mig och förhoppningsvis få jobb i stan sen”, avslutar Erik Hammar.

Elektrikerutbildningen ger en blandning av teoretiska och praktiska studier som behövs för att kunna hantera olika typer av elektriska applikationer samt underhåll och service av dem. Utbildningen har även två APL perioder (arbetsförlagt lärande) där de studerande får möjligheten att praktisera hos ett företag och knyta kontakter med folk i branschen.

Stort behov i elbranschen

Utbildningen är framtagen för att möta branschens behov av fler elektriker.

Inför utbildningens start har en styrgrupp skapats bestående av yrkesverksamma från elbranschen, som under utbildningens gång kommer ge input kring kunskaper de önskar se i en elektriker.

”Vi ringde runt till olika elföretag för att se om de ville vara med och ge en input i utbildningen och fick bara positiva svar. Det märks att behovet finns och intresset att välkomna nya framtida medarbetare är stort”, säger Henrik Degert Grahn.

Karlstads Teknikcenter är ett center för utbildningar med visionen att tillsammans med arbetslivet investera i framtiden. Genom kvalificerade utbildningar där teoretiska studier kombineras med praktiskt lärande kan de studerande ta en snabbare väg till jobbet.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>