Hem EFTER PLUGGET Studenter höjer volymen mot normalisering av sexualbrott inför sommarens festivaler

Studenter höjer volymen mot normalisering av sexualbrott inför sommarens festivaler

Publicerat av: Redaktionen

Kampanjen #jaghöjervolymen är ett initiativ av Nackademins studenter som belyser problematiken med normalisering av sexualbrott och övergrepp inför sommarens festivaler.

Kampanjen syftar till att bryta utvecklingen och stöds av bland annat artisten Maxida Märak och programledarna Daniel Paris, Ola Lustig och Carin Da Silva.

Inför sommarens festivaler aktualiseras problematiken med normalisering av sexualbrott. Det är en utveckling som studenterna på Nackademins utbildning Marknadskommunikatör inom sociala medier vill bryta.

– Sexualbrott sker på festivaler och runt om i samhället. Många utsatta vågar inte berätta eller anmäla övergrepp – ofta på grund av normalisering och en osäkerhet kring var gränsen går för vad som räknas som brottsligt.

Studenter höjer volymen mot normalisering av sexualbrott inför sommarens festivaler

Men om ingen berättar, om ingen anmäler – förflyttas gränsen ytterligare och normaliseringen fortsätter. Detta vill vi sätta stopp för, säger studenterna Andrea Gasiun och Linda Sundberg.

Genom kampanjen #jaghöjervolymen vill Nackademins marknadskommunikatörsstudenter belysa problematiken med normaliseringen av sexualbrott och därigenom visa att oavsett grad, är övergrepp aldrig någon som ska behöva accepteras. Målet är att bidra till att Sveriges alla sommarfestivaler blir en tryggare plats där alla kan umgås tillsammans utan att vara oroliga eller rädda.

– ­Sexualbrott ska inte förekomma och måste alltid anmälas! Vi vill bryta tystnaden och göra de utsattas röst hörd. Till vår hjälp kommer vi att använda oss av killar och tjejer, både offentliga och privata som både kan berätta om egna erfarenheter och ställa sig bakom utsattas berättelser för att skapa uppmärksamhet kring normaliseringen av sexuella övergrepp.

Mer information:
Kampanjen går live den 15 maj och pågår i två veckor. 36 studenter från Nackademins utbildning har under en månads tid jobbat i olika arbetsgrupper och tagit fram #jaghöjervolymen, som tar avstamp från kampanjsidan jaghojervolymen.se och kommer att spridas i sociala kanaler och genom influencers samt via radio och affischering.
www.jaghojervolymen.se
Instagram: @jaghojervolymen
Facebook: https://www.facebook.com/jaghojervolymen/

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>