Hem NYHETER Årets Vikarie 2017 är kemisten Dimitrios Koutsouris, 67 år, från Kista

Årets Vikarie 2017 är kemisten Dimitrios Koutsouris, 67 år, från Kista

Publicerat av: Redaktionen

I fredags kväll utsågs Årets Vikarie för tionde året.

Pedagogpoolen vill med priset uppmärksamma lärarvikarier som har gjort en extra stor och betydelsefull insats på förskolor och skolor runt om i Sverige.

Årets Vikarie 2017 är kemisten Dimitrios Koutsouris, 67 år, från Kista

Dimitrios Koutsouris – Vinnare av Årets Vikarie 2017.

Årets Vikarie 2017 är Dimitrios Koutsouris som tidigare jobbat som kemist och nu undervisar inom no-ämnena och matematik.

”Att se glädjen hos eleverna när de har förstått något jag har förklarat är så inspirerande! Jag är oerhört stolt och glad över utmärkelsen, det ger mig förnyad kraft och energi att fortsätta som lärarvikarie.

Att jag har lyckats i vikarierollen beror inte bara på mig utan också på eleverna som ofta visar stort intresse och nyfikenhet, all ordinarie skolpersonal som ställer upp och Pedagogpoolen som stöttar mig i mina vikarieuppdrag”, säger Dimitrios.

Juryns motivering för årets vinnare lyder: Årets Vikarie besitter hög ämneskunskap och är en oerhörd tillgång inom de eftertraktade no-ämnena och matematik. Med ett tydligt och strukturerat arbetssätt skapar han trygghet hos eleverna och ansvarar för sina uppdrag på ett föredömligt sätt. Hans stora erfarenhet av såväl livet som arbetslivet gör att han bidrar med en undervisning som verkligen gör skillnad. Han väcker intresse, inspirerar och engagerar och har en beundransvärd drivkraft att vilja bidra till skolan och samhället. Med sitt trevliga sätt och sin positiva energi är han en mycket stor tillgång på alla sina vikarieuppdrag.

Det är förskolor och skolor som har nominerat vikarier som har uppfyllt kriterierna för Årets Vikarie. Syftet med utmärkelsen är att skapa ett intresse kring vikariens betydelsefulla roll och vikten av vuxna förebilder i skolan. Samtidigt vill vi hylla alla fantastiska vikarier. I juryn sitter Karin Jordås, generalsekreterare Mentor Sverige, Beata Kull, VD och grundare Lärargalan, Peder Hagen, VD Pedagogpoolen och Jonas Wennberg, bemanningschef Pedagogpoolen. Kriterierna för utmärkelsen Årets Vikarie är att vikarien ska vara en god förebild som uppvisar tydliga och varma ledaregenskaper, har nyfikenhet och engagemang. En stabil person som vill vidga sina vyer, gillar människor, skapar betydelsefulla relationer och är fast förankrad i en bra värdegrund. Totalt 30 av de 1300 vikarier, som under 2017 arbetat på skolor och förskolor genom Pedagogpoolen blev nominerade till Årets Vikarie. Förutom äran och diplom fick Dimitrios ett presentkort från Kilroy Travels på 3 000 kr.

Tidigare vinnare är Sofia Selenius (2016), Ada Lindmark (2015), Mathilda Hallberg (2014), Nadja Frykskog (2013), Johline Lindholm (2012), Nenad Prokovic (2011), Morgan Berglund (2010), Emil Börner (2009), Azadeh Limakeshi (2008).

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>