Hem NYHETER Kommuner gör journaldata från Elevhälsan tillgänglig för invånare med hjälp av CGM

Kommuner gör journaldata från Elevhälsan tillgänglig för invånare med hjälp av CGM

Publicerat av: Redaktionen

Kommunerna i Jönköpings län erbjuder nu sina invånare att ta del av kommunal journalinformation i den nationella e-tjänsten Journalen via 1177 Vårdguiden.

CGM, som har ett agentavtal med Inera, har nu hjälpt kommunerna i Jönköpings län med att föra över tillväxtdata som registrerats av elevhälsans medicinska insats i journalsystemet PMO till Journalen.

Kommunerna i Jönköpings län är tillsammans med Västerås stad först ut i landet med att visa kommunal journalinformation i Journalen.

Kommuner gör journaldata från Elevhälsan tillgänglig för invånare med hjälp av CGM

Tidigare har regionerna givit invånarna möjligheten att läsa journalinformation från hälso- och sjukvård och tandvård.

– Att invånare även ska kunna ta del av kommunal journalinformation via 1177 Vårdguiden har länge varit efterfrågat, säger Inga Jonzon Eriksson, Projektledare Region Jönköpings län. Vi har valt att starta med att visa tillväxtdata och även vaccinationer från Elevhälsan.

Reaktionerna på att tillväxtdata och även vaccinationer från Elevhälsan nu visas i Journalen är mycket positiva, berättar Inga.

– Både Elevhälsans personal och vårdnadshavare tycker att det är bra att mer information finns samlad i Journalen. Vi ser också att det finns ett stort intresse hos andra kommuner och regioner att göra samma sak.

– Det är en naturlig del av vår strategi som har som mål att genom digitalisering stödja professionen men även invånarna genom att exempelvis tillgängliggöra information, i det här fallet till vårdnadshavarna, säger CGM:s svenska VD Leif Tüll.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>