Hem NYHETER Hur gör man dataspel och hur programmerar man trafikljus?

Hur gör man dataspel och hur programmerar man trafikljus?

Publicerat av: Redaktionen

Det får ungdomar lära sig under Digitalkollot på Karlstads universitet 22-26 juni.

Nytt i läroplanen för grundskolan är att elever ska få en ökad förståelse för den digitalisering som finns runt omkring dem.

Programmering blandas med lek under veckan. Studenter från universitetet håller i programmet.

Hur gör man dataspel och hur programmerar man trafikljus?

– Det viktigaste är att barnen tycker att det är kul och kanske får lite förståelse för hur mycket som ligger bakom till exempel ett dataspel, säger Susanne Walan, projektledare för Teknikerjakten. Barnen får bland annat lära sig att programmera egna enkla spel.

Under Digitalkollot får barnen i åldern 10-12 möjlighet att under dagtid träffa studenter och lärare från universitetet och genomföra olika aktiviteter där digitalisering är i fokus.

– Det har varit ett enormt intresse och vi har varit tvungna att tacka nej till många ungdomar som ville vara med på Digitalkollot, säger Susanne Walan, Under rådande omständigheter hade vi inte möjlighet att ta in så många som vi skulle ha önskat.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>