Hem EVENT Trelleborgspedagog föreläser om Kreativ design för lärande – att leda värdeskapande processer med språket i fokus

Trelleborgspedagog föreläser om Kreativ design för lärande – att leda värdeskapande processer med språket i fokus

Publicerat av: Redaktionen

Maria Glawe arbetar som förstelärare och speciallärare inriktning språk-, läs-, och skrivutveckling på Söderslättsgymnasiet i Trelleborg.

Maria undervisar i svenska och svenska som andraspråk, är handledare i läslyftet och leder kollegialt lärande gällande språk-, läs- och skrivdidaktik.

Trelleborgspedagog föreläser om Kreativ design för lärande - att leda värdeskapande processer med språket i fokus

Maria Glawe förstelärare i Trelleborg.

Hon är även skribent på Lärarförbundets förstelärarblogg och den 31 oktober föreläser hon på SETT SYD på Malmömässan.

Med utgångspunkt i Kreativ design för lärande perspektivet presenteras varför och hur lärare kan arbeta systematiskt med värdeskapande lärande. Skola, arbetsliv och omvärld kopplas samman i tillgängliga lärmiljöer för att stärka elevernas språk- och kunskapsutveckling, digitala kompetens, och handlingskompetens.

Att skapa värde för andra bidrar till ökad motivation och meningsfullt skolarbete. Under föreläsningen förmedlas inspirerande autentiska exempel så att lärare kan komma igång med värdeskapande lärande tillsammans med sina elever.

Den 30-31 oktober arrangeras SETT SYD för tredje året i rad på Malmömässan.

Mötesplatsens fokus ligger på inspiration och kunskap bl.a. kring hur skolan kan utnyttja digitaliseringen för att nå högre måluppfyllelse för alla elever. Konferensprogrammet på SETT SYD ger inspiration direkt från lärare och ledare i förskola och skola som har egen erfarenhet av att förändra och utveckla skolan.

Läs mer om SETT SYD

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>