Hem PEDAGOGSNACK Lekolar skapar framtidens lärmiljöer med en förstärkt organisation

Lekolar skapar framtidens lärmiljöer med en förstärkt organisation

Publicerat av: Redaktionen

Lekolar har inrett nordiska skolor och förskolor i mer än 40 år och det är erfarenhet som kommer väl till pass i en tid då det ställs allt högre krav på inredning av skolans olika lärmiljöer.

─ Dagens skolor och förskolor står inför helt andra utmaningar än för bara några år sedan, säger Peter Nilsson som är Försäljningschef projekt på Lekolar.

T ex ser vi en tydlig trend att anpassa lärmiljöerna efter elevernas individuella behov och förutsättningar. Flera olika lärsituationer ska kunna fungera i ett och samma rum, vilket ställer krav på flexibla lösningar.

Lekolar skapar framtidens lärmiljöer med en förstärkt organisation

Peter Nilsson, David Anderberg, Jan Magnusson, Karin Bångman, Magnus Händén och Michael Arnoldsson

Forskning visar också att rätt fysiska förutsättningar i lärmiljön ger bättre resultat; som t ex ljussättning, färgsättning, ljudmiljö, lokalernas utformning och inredning.

Lekolar har en unik kompetens och erfarenhet av att inreda lärmiljöer och nu stärker man sin organisation med en specialistgrupp som kommer att kunna erbjuda ett nära samarbete med beställare, arkitekt och verksamhet redan i ett tidigt stadie av projekteringen.

─ Vår specialistgrupp kommer att kunna bistå i allt från planering av lekplatser till hela projektanpassade inredningslösningar vid ombyggnationer och renoveringar av skolor och förskolor, avslutar Peter Nilsson. Genom att vi är med i ett tidigt stadie finns det också helt andra möjligheter att specialanpassa produkter för projektet vilket både kan ge bättre och mer flexibla lösningar.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>