Hem NYHETER Lekolar vinnare av Årets Innovationspris i Skåne Nordost 2018

Lekolar vinnare av Årets Innovationspris i Skåne Nordost 2018

Publicerat av: Redaktionen

I mars vann Lekolar Årets Innovationspris i Osby Kommun och gick, som ett av sex företag, vidare till regionfinalen i nordöstra Skåne.

På måndagskvällen, när det var dags för den stora finalen i samband med Sveriges Bästa Näringslivsdag, utsågs Lekolar till regionvinnare.

– Det är fantastiskt att arbeta på ett företag som har som ambition att hjälpa elever och pedagoger i sin vardag genom smart inredning. Vi blir så glada och stolta när vårt arbete uppmärksammas på det här viset, säger Lekolars Creative Director, Malin Jarbo, som var på plats för att ta emot priset på måndagskvällen.

Juryns motivering till Lekolar som vinnare av Årets Innovationspris:

Lekolar vinnare av Årets Innovationspris i Skåne Nordost 2018

Under måndagskvällen vann Lekolar Årets innovationspris i Skåne Nordost 2018. Fr v Sara Gustafsson, Malin Jarbo och Victoria Bergman.

För barn och unga har alltid lek och lärande gått hand i hand. I en globaliserad värld exponeras vi alla för intryck från världens alla hörn rakt in i vår vardag. Intryck som genom lek och lärande formar oss för vårt framtida liv.

Med utgångspunkt i ett hantverk som genom årtionden förgyllt barn och ungas uppväxt i leken så har årets vinnare innovativt och kreativt i samklang med nydanande pedagogik skapat nya produkter, verktyg och inredningar för lärande miljöer i de nordiska skolorna och förskolorna.

Årets vinnare har med fingertoppskänsla bemästrat balansgången mellan gammalt och nytt och lagt en god grund för tillväxt på etablerade och nya marknader för lek och lärande. Genom att fokusera och vända affärsmodellen direkt mot användaren har man på ett effektivt sätt hittat och bejakat ett behov hos sina kunder. Utöver att skapa och utveckla innovativa och lärandemiljöer är man också med och skapar nya lärandesituationer.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>