Elever från Vialundsskolan vidare till distriktfinal i matematiktävlingen Pythagoras Quest
Hem KOMMUNER Elever från Vialundsskolan vidare till distriktfinal i matematiktävlingen Pythagoras Quest

Elever från Vialundsskolan vidare till distriktfinal i matematiktävlingen Pythagoras Quest

Publicerat av: Redaktionen

Eleverna Moa, Telmer och Oskar från Vialundskolan i Kumla kommun, har kvalificerat sig för distriktsfinalen i den nationella matematiktävlingen Pythagoras Quest.

Tillsammans ska eleverna lösa kluriga matematikuppgifter och tävla mot andra lag från distriktet. Den spännande finalen äger rum den 30 januari i Västerås.

Moa i årskurs 8, Telmer och Oskar båda i årskurs 9 från Vialundskolan har presterat goda resultat på det individuella kvalificeringsprovet i den nationella matematiktävlingen Pythagoras Quest, som hölls på skolor runt om i Sverige under höstterminen. Nu står det klart att eleverna kommer representera skolan i distriktsfinalen, där de kommer att möta andra 11 andra lag från distriktet.

– Att se våra elever kvalificera sig för distriktsfinalen i Pythagoras Quest är en fantastisk prestation. Det är resultatet av deras hårda arbete och engagemang. Vi ser alla fram emot att fortsätta stötta dem och håller alla våra tummar inför finalen i januari, säger Emely Levin, matematiklärare årskurs 7-9 Vialundskolan.

Regelbunden matematikövning inför distriktsfinalen

Elever från Vialundsskolan vidare till distriktfinal i matematiktävlingen Pythagoras Quest

På bild från vänster: Eleverna Moa och Telmer. Oskar saknas på bild.

För att förbereda sig inför distriktsfinalen träffas de tävlande eleverna regelbundet för att öva på avancerade matematikuppgifter tillsammans med matematikläraren Emely. Tävlingen, som består av tre delar, utmanar inte bara deras problemlösningsförmåga utan även deras samarbetsförmåga under tidspress.

– Vi ser verkligen fram emot att uppleva själva tävlingen på plats – det kommer att bli jättespännande och roligt att få se hur allt går till. Det är en fantastisk möjlighet att mäta vår kunskap mot andra och än så länge känns det lugnt i nerverna, säger eleverna Moa, Telmer och Oskar.

Om tävlingen Pythagoras Quest

Tävlingen Pythagoras Quest är ett initiativ från Handelskammaren och Malmö Borgarskola för att lyfta betydelsen av att vara bra på matematik för framtidens arbetskraft. Sveriges största lagtävling i matematik för högstadieelever har mött stort positivt gensvar från både elever och lärare.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>