Hem NYHETER Linda Liukas lockar till lekfull inlärning med teknologins Pippi Långstrump

Linda Liukas lockar till lekfull inlärning med teknologins Pippi Långstrump

Publicerat av: Redaktionen

Välkommen tillbaka till världens roligaste sätt att lära sig om teknologi!

Lagom till att internet fyller 30 år kommer tredje boken i serien Hej Ruby: Expedition Internet.

Linda Liukas lockar till lekfull inlärning med teknologins Pippi Långstrump

Finska tech-pionjären Linda Liukas har med Hej Ruby-serien lyckats skapa en teknologins Pippi Långstrump som går ett segertåg i över 20 länder och vunnit flera priser.

Hej Ruby ger barn, deras föräldrar och lärare ett roligt och kreativt sätt att lära sig om teknik. De tidigare böckerna används t.ex i undervisningen om programmering i svenska skolor.

”I mitt arbete försvarar jag unga flickors och pojkar rätt att förstå en alltmer teknologisk värld”, säger Linda Liukas.

I samband med bokens lansering 23 oktober kommer Linda Liukas till Stockholm som keynote-talare på Edtech och hon kommer också att finnas tillgänglig för några exklusiva intervjuer.

Linda Liukas är en av vår tids mest spännande tänkare inom området digitalisering. Forbes listar henne som en av de mest inflytelserika kvinnorna inom tech och hon har nyligen utsetts till Europas representant i UNESCO:s High-Level Reflection Group for Stategic Transformation. Linda Liukas framträder regelbundet i olika tech-sammanhang som till exempel IVA:s stora konferens Engineering a Better World tidigare i år. Hennes TED Talk har närmare 2 miljoner visningar.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>