Hem NYHETER Sveriges första rullande barnhack

Sveriges första rullande barnhack

Publicerat av: Redaktionen

Kodcentrum och Sigma IT arrangerar Sveriges första spårvagnshack onsdagen den 30 oktober.

I spårvagnen, som kommer att åka genom centrala Göteborg, kommer 20 barn att få lära sig att skapa spel och lösa kluriga problem tillsammans med erfarna programmerare.

Sverige ska bli bäst i världen på digitalisering. Intresset för programmering är för lågt för att vi ska kunna nå målet trots att man ser en positiv trend, visar en färsk undersökning från Teknikföretagen och Ungdomsbarometern. Spårvagnshacket är ett initiativ för att öka intresset för programmering och digitalt skapande bland unga.

Sveriges första rullande barnhack

– Vi är otroligt stolta att tillsammans med Kodcentrum kunna erbjuda skolbarn en möjlighet att få kika in i en spännande värld full av möjligheter. Det är otroligt viktigt att barn i tidig ålder får en positiv bild av programmering.

Vi vill att det ska var lekfullt men samtidigt ge förståelse för att kunskap inom programmering ger fantastiska möjligheter i framtiden, berättar Beatrice Silow, kommunikations- och kulturchef på Sigma IT.

Initiativet är ett i raden för att inspirera barn till att lära sig grundläggande kodning och barnen handleds av Kodcentrums volontärer och representanter från Sigma IT som till vardags arbetar med programmering.

– Med hacket vill vi, på ett lekfullt sätt, hjälpa barnen att prova på programmering. Att ha det på en lekfull plats bidrar förhoppningsvis till att stimulera kreativiteten och kanske också visar på att det går att koda överallt – även ombord på en spårvagn, säger Johan Larsson, ordförande i Kodcentrums lokalkommitté i Göteborg.

Så här ser schemat ut den 30 oktober. Du som journalist är välkommen att ha(c)ka på!

13.00: Uppsamling vid Wieselgrensplatsen med analoga lekar och programmerings-snack

13.15: Hackspårvagnen anländer

13.30: Avfärd! Programmeringsparty genom Göteborg!

14.30: Spårvagnen kommer tillbaka, möjlighet för intervjuer

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>