Hem NYHETER Ljudboken används i allt större utsträckning i undervisningen i lågstadiet

Ljudboken används i allt större utsträckning i undervisningen i lågstadiet

Publicerat av: Redaktionen

Mot bakgrund av stor efterfrågan från lärare runt om i Sverige lanserar nu Ugglo den första ljudbokstjänsten riktad mot skolan.

Till skillnad från traditionella ljudbokstjänster såsom Storytel och Bookbeat kombineras i Ugglo text, ljud och bild för att ytterligare stimulera språk- och läsinlärning.

Ljudboken används i allt större utsträckning i undervisningen i lågstadiet

Innehållet består till stor del av faktabaserad litteratur som kan användas i undervisningen för alla elever i bland annat ämnena naturvetenskap, matematik, svenska och engelska.

Vi vill att det ska vara roligt för elever att läsa och lära sig saker och samtidigt bidra till att underlätta undervisning och uppföljning för lärare, säger Jens Malmqvist medgrundare på Ugglo.

Ugglo lanserades i början 2018 genom produkten Ugglo Förskola, som idag används av förskolor i en tredjedel av Sveriges kommuner.

Läs mer om Ugglo här.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>