Marina Malmqvist har tillträtt som VD för Lärande Förskolor och Grundskolor
Hem NYHETER Marina Malmqvist har tillträtt som VD för Lärande Förskolor och Grundskolor

Marina Malmqvist har tillträtt som VD för Lärande Förskolor och Grundskolor

Publicerat av: Redaktionen

Marina kommer senast från Stadsmissionens Skolstiftelse; en idéburen organisation som driver gymnasieskolor, särskola, folkhögskola och yrkeshögskola.

Marina har lång erfarenhet av skola, bland annat som senior skolutvecklare på koncernivå med fokus på olika förändringsprojekt, kompetensutveckling och chefshandledning.

Utöver det har Marina arbetat 20 år som skolledare från förskola till vuxenutbildning. Hon har arbetat länge inom Vittra i roller som lärare, rektor/skolchef och har startat och byggt upp grundskolor. Hon har även haft uppdrag som kultur- och rekryteringschef och som regionchef.

”Det känns väldigt bra att Marina valt att börja här hos oss. Hon är en erfaren ledare med gedigen kunskap av skolutveckling och hon blir en nyckelperson i vår satsning på för- och grundskolor inom Lärande”, säger Mikael Karlsson Vd för Lärandegruppen i Sverige AB.

Marina Malmqvist har tillträtt som VD för Lärande Förskolor och Grundskolor

Marina Malmqvist

”Utifrån mina tidigare erfarenheter hoppas jag kunna bidra till fortsatt utveckling av förskolor och skolor inom Lärande. Att få göra skillnad och bidra till människors lärande och utbildning och dessutom till skol- och samhällsutveckling är något som inspirerar och driver mig. Jag ser fram emot att tillsammans med alla medarbetare få möjlighet att ta ytterligare steg mot att möta barn och elevers behov och samtidigt leda mot de kunskaper och förmågor som behövs i ett framtida samhälle”, hälsar Marina.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>