Hem EFTER PLUGGET Stort intresse för femårsjubilerande SETT på Kistamässan

Stort intresse för femårsjubilerande SETT på Kistamässan

Publicerat av: Redaktionen

Den 26-28 april är det femte året SETT, Skandinaviens största mötesplats för det moderna och innovativa lärandet, genomförs på Kistamässan i Stockholm.

SETT står för ”Scandinavian Educational Technology Transformation” och samlar landets lärare och skolledare, samt ledande leverantörer som visar digitala verktyg och moderna fysiska lärmiljöer.

Bland årets talare finns bland andra Alexander Bard, Beppe Singer, Kalle Zackari Wahlström och Ann-Marie Körling. En av årets nyheter är ett kodevent, där tusen lärare och skolledare testar kodning. 

– Vi är enormt stolta över den utvecklingen som SETT har gjort. Första året kom ett par tusen deltagare och ifjol hade vi strax över 10 000 besök. Mer än dubbelt så många utställare ställer ut i år jämfört med premiäråret. Vi ser verkligen fram emot årets jubileumsgenomförande som bjuder på många spännande talare och utställare, säger Lina Hann, projektledare, SETT2016.

SETT har under de första fem åren utvecklats till att vara en viktig mötesplats kring det moderna lärandet och nu ska vi utveckla det vidare innehållsmässigt för att möta de utmaningar svensk skola står inför de kommande fem, säger Fredrik Svensson,

Stort intresse för femårsjubilerande SETT på Kistamässan

 konferensansvarig, RAU. 

Några höjdpunkter ur programmet:

Alexander Bard – ”Vi måste förbereda barnen för det participatoriska samhället!”
Under denna föreläsning vill cyberfilosofen och författaren Alexander Bard skaka om vår världsbild då han argumenterar för att den digitala interaktiviteten innebär en historisk revolution av samma dignitet som talspråket en gång var. Risken för att likvärdigheten i skolan får katastrofala följder är uppenbar när alla inte får samma förutsättningar kring det digitala lärandet.
Onsdag 27 april, 9.30–10.15

”Det är dags för mig att ta farväl” med Beppe Singers
För fjärde året i rad har vi det stora nöjet att presentera Beppe Singer som talare på SETT. För många kanske mest känd som programledare för Hjärnkontoret men också för hans stora engagemang i skolfrågor. I år har han valt att hålla innehållet för sin föreläsning hemligt men vad vi fått reda på kommer det för hans del handla om någon form av avsked. Vi vet med oss från föregående år att intresset för hans föreläsningar är stort, så var ute i god tid om du vill säkra din plats. Han blev utsedd till årets folkbildare 2011.
Onsdag 27 april, 10.45-11.30

”Mer undervisning!” med Ann-Marie Körling
Anne-Marie Körling är föreläsaren och författaren men framförallt är hon läraren. 2007 mottog hon Microsofts innovativa lärarpris. Anne-Marie är även utsedd till läsambassadör 2015–2017. Föreläsningen handlar om undervisning, om hur att ladda den med frågor, väcka intresse och skapa nyfikenhet för de innehåll vi ger eleverna att lära ur och genom.
Torsdag 28 april, 14.00–14.45

Gympaläraren! med Kalle Zackari Wahlström
Kalle Zackari Wahlström har gått från reklamare till träningsprofil, men är nu mer känd som program­ledare för SVT:s Svett och etikett och Gympaläraren. Han är även författare och föreläsare. Föreläsningen handlar om realityserien Gympaläraren och hur Kalle fick hela Vanstaskolan att börja röra på sig och Skolsverige att inse vikten av träning. Kalle berättar om sina erfarenheter från att jobba på skolan, om varför träning är livsviktigt och vad barnen behöver för att blomma. Samtal med programledare Kalle Zackari Wahlström och projektledare Anna Luuk Priske från SVT.
Torsdag 28 april, 12.45-13.30

Seher Yilmaz från Rättviseförmedlingen modererar på Styrnings- och ledningskonferensen
Seher Yilmez har en bakgrund som konsult inom samhällskommunikation på en PR-byrå och ett fackförbund, och började sin bana inom den ideella sektorn som ordförande för Sveriges Elevkårer. Seher har varit ledamot i Skolverkets styrelse och sitter på uppdrag av regeringen i insynsrådet för Statens historiska museer. Nu välkomnar vi henne som moderator för Styrning- och ledningsspåret.

Kodevent med tusen lärare som testar kodning
Eventet #SETTkodar genomförs den 27 april på SETT och syftar till att ge så många som möjligt en chans att prova på kod, i en trygg miljö med flera andra som testar för första gången. Tillsammans ökar vi förståelsen och tar de första stegen i att erövra den digitala världen. Karin Nygårds är lärare, författare och kodaktivist och ansvarar för genomförandet på plats. Internetstiftelsen trycker upp en handbok om programmering till alla deltagare och Kodcentrum bidrar med resurser på plats. Aida Hadzialic, Gymnasie- och Kunskapslyftsminister är specialinbjuden gäst.
Onsdag 27 april

Hela programmet finns här: www.settdagarna.se

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>