NE som ny partner i kvalitetsutmärkelsen Guldtrappan
Hem KOMMUNER NE som ny partner i kvalitetsutmärkelsen Guldtrappan

NE som ny partner i kvalitetsutmärkelsen Guldtrappan

Publicerat av: Redaktionen

Kvalitetsutmärkelsen Guldtrappan lyfter fram erfarenheter från kommuner och skolhuvudmän som ligger i framkant när det gäller skolutveckling i en digital samtid.

Guldtrappan bidrar till huvudmäns samverkan för utveckling av skolan med olika former av arenor för erfarenhetsutbyten och kunskapsbildning – nationella och regionala, fysiska såväl som digitala.

Med Nationalencyklopedin, NE, som ny partner synliggörs läromedlens roll och stärks Guldtrappans initiativ, process och utmärkelse.

 Alla elever ska få likvärdiga möjligheter att bli digitalt kompetenta människor och medborgare. Det är målet för den nationella digitaliseringsstrategin för skolväsendet. Digitaliseringen är en möjlighet – men också en utmaning – för samtliga skolhuvudmän.

  • Vi på NE ser fram emot att vara en del av Guldtrappans arbete och att från vår horisont främja en kvalitativ digitalisering inom skolväsendet, säger Fredrik Bengtsson, VD på NE. NE är partner i Guldtrappan från den 1 juli
  • NE som ny partner i kvalitetsutmärkelsen GuldtrappanGuldtrappan syftar till ökat erfarenhetsutbyte mellan skolhuvudmännen kring att ta vara på digitaliseringens möjligheter. Huvudmäns strategier, användning och beslutsprocesser kring digitala läromedel är ett av Guldtrappans sju kriterier. Att läromedelsförlaget NE nu blir partner i Guldtrappan lyfter fram läromedlen i utvecklingen kring digital kompetens i skolan, säger Peter Becker, ordförande för

Kvalitetsutmärkelsen Guldtrappan delas ut av Stiftelsen Yngve Lindbergs minne vars partners är:

Skolverket, Specialpedagogiska skolmyndigheten, Sveriges Kommuner och Regioner, Sveriges skolledarförbund, Skolchefsföreningen, Friskolornas riksförbund, Gothia Kompetens, NE och Stiftelsen DIU.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>