Hem EVENT Next Up inspirerar unga att upptäcka IT-branschen

Next Up inspirerar unga att upptäcka IT-branschen

Publicerat av: Redaktionen

Imorgon är det finaldag för Next Up Väst, tävlingen där åttondeklassare får upptäcka och testa hur det är att jobba med IT. Uppdraget är att själva lösa verkliga fall – och upptäcka att just de kan vara framtidens IT-talanger!

next up

Next Up vill bidra att lösa IT-branschens kompetensförsörjning

Next Up vill bidra till att lösa IT-branschens kompetensförsörjning. Tävlingen är ett strategiskt initiativ från IT&Telekomföretagen, som syftar till att långsiktigt inspirera unga människor, i synnerhet flickor, till en framtid inom IT-sektorn.

– Vi vill visa vad det faktiskt innebär att jobba med IT, att det inte är ett osocialt och grabbigt yrke. Det är ett projekt som ska inspirera ungdomarna, vilket våra lagledare hjälper till med, säger Fredrik von Essen, expert inom kompetensförsörjningsfrågor på IT&Telekomföretagen och ansvarig för Next Up i en intervju i nyhetsbrevet Nytt från Skola & Näringsliv.

Next Up bygger på samverkan mellan skolor och företag och ger ungdomar i årskurs 8 möjlighet att upptäcka möjligheterna till studier och yrkesverksamhet inom IT. Konceptet bygger på att eleverna jobbar med verklighetsbaserade case, framtagna av tävlingens partners, och träffar representanter från branschen. Skolorna coachas också av en IT-student från nätverket DataTjej.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>