Hem PÅ GÅNG Vinst när Cybercom banar väg för Universeums uppkopplade värld

Vinst när Cybercom banar väg för Universeums uppkopplade värld

Publicerat av: Redaktionen

– Universeum och Cybercom satsar på att öka teknikintresset hos barn och unga. Webbplatsen vann första pris.

Först var det uppkopplade fåglar och apor, och nu en prisad responsiv sajt. Universeum har under det senaste året gjort ett flertal satsningar tillsammans med itkonsultföretaget Universeums Cybercom för att väcka nyfikenheten för teknik och naturvetenskap hos barn och unga. Nu prisas webbplatsen och utses av Internetworld till årets bästa turismsajt 2016.

– Vi fick i uppdrag att utveckla en inspirerande sajt som tillgängliggör kunskap och får fler unga att intressera sig för teknik. För att fånga deras nyfikenhet valde vi att satsa på en visuellt tilltalande sajt, som med ett bildtungt innehåll återspeglar ungas sociala medievanor. Eftersom ungdomarnas teknikintresse även är centralt för oss på Cybercom känns det väldigt roligt att sajten nu fått ett så pass fint erkännande, säger Johan Wallin, chef för Cybercom region Mid.

Under 2015 inledde dessutom Cybercom ett omfattande projekt tillsammans med vetenskapscentret för att koppla upp samtliga djur som lever i Universeums artificiella regnskog mot internet. Det är ett pågående arbete som är sjösatt för att Universeum ska kunna lära sig mer om de olika artermas beteende, men även som en säkerhetsåtgärd om någon besökare skulle få för sig att ta med sig ett av djuren hem.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>