Hem NYHETER Nu är det dags att söka skola

Nu är det dags att söka skola

Publicerat av: Redaktionen

I dag öppnar e-tjänsten Söka skola.

Nu är det dags för vårdnadshavare med barn födda 2015 att söka plats på någon av de skolor som finns i Stockholm.

Nu är det dags att söka skolaAnsökningsperioden är 15 januari – 15 februari. Till hösten beräknas cirka 11 000 sexåringar börja förskoleklass i Stockholms stad.

Vårdnadshavare för barn födda 2015 får i dagarna ett brev med information om att det är dags att söka skola. Uppmaningen ”Dags att söka skola” sprids också via digitala stadstavlor på olika platser i Stockholm.

– Till hösten börjar ungefär 11 000 barn i förskoleklass i Stockholms stad. Nu börjar sökprocessen för vårdnadshavare med barn födda 2015, säger Lena Holmdahl, utbildningsdirektör i Stockholms stad.

Sök skola om du:

  • är vårdnadshavare för barn som ska börja förskoleklass i höst
  • är vårdnadshavare för barn som går sista årskursen på sin nuvarande skola.
  • är vårdnadshavare för barn som redan står i kö till en fristående skola och skolan är med i Stockholms stads system för ansökningar.

Viktiga datum 2021

15 januari: E-tjänsten Söka skola öppnar.

15 februari: Sista dag att söka skola. E-tjänsten Söka skola stänger.

25 mars: Antagningsbesked finns i e-tjänsten. Nu kan vårdnadshavare logga in och se vilken skola deras barn antagits till.

7 april: Sista dag att tacka ja eller nej.

18 augusti: Höstterminens första dag.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>